Joutsan kunta hyvittää varhaiskasvatuksen asiakasmaksuja ajalla 14.5.–31.7., mikäli lasta hoidetaan kotona ja tämän poissaolosta on ilmoitettu varhaiskasvatuksen järjestäjälle hyvissä ajoin, viimeistään viikkoa ennen poissaolon alkamista.

Varhaiskasvatuksen asiakasmaksuja hyvitettiin Joutsassa valmiuslain voimassaoloaikana, jolloin valtioneuvosto suositteli varhaiskasvatuksessa olevien lasten hoitamista mahdollisuuksien mukaan kotona. Valtioneuvoston suositus pitää lapset kotona päättyi kuitenkin 13.5., eli 14.5. alkaen on siirrytty taas normaaliolojen lainsäädännön mukaiseen varhaiskasvatukseen.

Poikkeusajan rajoitusten purkamisesta huolimatta Joutsassa toivotaan kunnan varhaiskasvatuksessa olevien lasten ja työntekijöiden turvallisuuden vuoksi, että ne perheet, joilla on mahdollisuus hoitaa lasta edelleen kotona, hoitaisivat lasta kotona. Tätä tuetaan hyvittämällä asiakasmaksuja heinäkuun loppuun saakka siinä tapauksessa, että lapsen poissaolosta ilmoitetaan ajoissa.

Lapsen saa kuitenkin halutessaan viedä päivähoitoon normaalisti.

Tarja Kuikka

Tagged with →