Keski-Suomen Seututerveyskeskus lisää terveysasemillaan kiireetöntä hoitoa mahdollisuuksien mukaan. Epidemiatilanteen ollessa rauhallinen kiireettömiä vastaanottoja lisätään niissä rajoissa kuin se on mahdollista toteuttaa koronatartuntariskin kannalta turvallisesti.

Seututerveyskeskuksen mukaan kiireetöntä hoitoa tarvitsevia kutsutaan terveysasemien vastaanotoille puhelimessa tai sähköisissä asiointikanavissa tehdyn hoidon tarpeen arvion perusteella. Myös neuvolatarkastuksia ja fysioterapiaa tehdään kutsumalla asiakkaat vastaanotolle. Kiireettömissä asioissa yhteydenotot toivotaan ensisijaisesti sähköisten asiointipalvelujen kautta.

Joutsan seutukunnalla kiireetöntä hoitoa tarvitsevia hoidetaan ainoastaan Joutsan terveysasemalla. Luhangan terveysasema on näytteenottoa lukuun ottamatta suljettu.

Tarja Kuikka