Eräs Joutsan Seudun lukija ihmetteli taannoin sitä, miksi Joutsan kunnan perusturvalautakunta päätti perua koululaisten kesän päivätoiminnan kesäkuulta, kun kouluissa kuitenkin palataan lähiopetukseen toukokuussa.

Koululaisille suunnattua päivätoimintaa oli alun perin tarkoitus järjestää ajalla 1.6.–24.7., mutta koronavirustilanteesta johtuen perusturvalautakunta päätti ennen vappua pitämässään kokouksessa, ettei päivätoimintaa järjestetä lainkaan kesäkuussa. Pian sen jälkeen maan hallitus kuitenkin päätti, että perusopetuksen oppilaat palaavat kouluun 14. toukokuuta alkaen.

Lukijan ihmettelyn pohjalta Joutsan Seutu kysyi kunnan perusturvajohtaja Anna-Maija Kääriäiseltä, miksei päivätoimintaa järjestetä kesäkuussa, vaikka koulut avataan, ja olisiko päivätoiminnan järjestämistä kesäkuussa voinut harkita uudelleen hallituksen koulujenavaamispäätöksen jälkeen?

– Käymme keskustelua organisaatiossa asian suhteen. Julkinen päätöksentekoprosessi on hieman monimutkainen ja me täällä kunnassa seuraamme hallituksen ohjeistuksia. Aina päätökset eivät kulje rinnakkain, sanoo Kääriäinen.

Asiaa käsitelläänkin Kääriäisen mukaan uudelleen perusturvalautakunnan toukokuun kokouksessa.

Heinäkuun osalta perusturvalautakunta päätti aiemmin, että koululaisten päivätoimintaa järjestetään tuolloin, mikäli koronavirustilanne sen sallii. Päätökset järjestämisestä tehdään Kääriäisen mukaan perusturvalautakunnan toukokuun kokouksessa. Aiemmista suunnitelmista poiketen päivätoimintaa on tarkoitus järjestää heinäkuussa ajalla 6.–31. heinäkuuta.

Tarja Kuikka