Luhangan koulun pihaan on noussut kevään aikana komea leikkimökki koululaisten käyttöön. Aivan tavallisesta joka pihan leikkimökistä ei ole kyse, sillä mökissä on ”katutason kerroksen” lisäksi toinenkin kerros parvekkeineen.

Mökin toteutuksessa oli mukana koko koulun väki. Luhangan koululla on ollut tänä vuonna teemana kädentaidot ja muotoilu. Yhtenä osana teeman opiskelua oppilaat saivat suunnitella omien ideoidensa pohjalta ehdotuksia leikkimökiksi. Leikkimökkityöryhmä pohti ehdotuksia ja niiden pohjalta kunnan rakennustarkastaja Risto Salonen piirsi varsinaiset rakennuspiirustukset.

Kunta kustansi mökin materiaalit ja varsinaisen rakentamisen teki oppilaiden perheiden talkooporukka kevään aikana (kuva yllä). Hanketta ovat myös tukemassa Luhangan MLL, Tammijärven ja Luhangan Martat sekä Lions Club Luhangan ladyt.

Mökin sisustusta tehdään yhdessä oppilaiden kanssa syksyllä.

Markku Parkkonen

Leikkimökki rakennettiin lasten suunnitelmien pohjalta.
Rakennustarkastaja Risto Salonen laati varsinaiset rakennuspiirustukset.
Mökki saatiin kevään aikana lähes valmiiksi, mutta sen sisustustyöt tehdään syksyllä.

Tagged with →