LC-Joutsa/Jousan perinteiset markkinat Joutsassa on peruttu ja niitä ei järjestetä tulevana kesänä elokuussa. Lions Club Joutsa/Jousa on päättänyt asiasta kokouksessaan huhtikuun lopulla.

Valtionhallinnon linjaukset yli 500 hengen yleisötilaisuuksien järjestämisestä ovat voimassa heinäkuun loppuun saakka. Tämän jälkeisiä järjestämismahdollisuuksia tullaan arvioimaan tulevan kesäkuun aikana. Tulevaisuus on edelleen epävarma ja tilanteella on suuri merkitys valmistelu- ja järjestelytehtäviin.

– Jousan markkinat on perinteisesti järjestetty elokuun kolmantena viikonvaihteena. Nyt haluamme turvata markkinaväen, kauppiaiden ja järjestäjien terveyden koronaepidemian aikana ja päädyimme klubissamme ja järjestelyvastuun kantavassa markkinatoimikunnassa tähän ratkaisuun, kertoo klubin presidentti ja markkinaisäntänä toimiva Heikki Kuurne.

Elokuun markkinat olisivat olleet järjestyksessään 43. markkinat. Seuraavat markkinat tullaan järjestämään 20.–21.08.2021.

Jousan markkinat ovat olleet yksi merkittävä paikallinen kesätapahtuma Joutsassa. Samalla se on myös klubin keskeisin hyväntekeväisyystyön varojenhankintamuoto.

– Tuhansiin nouseva markkinaväki ja lähes sadan kauppiaan joukko sekä markkinatunnus ”ruisleipä” ovat luoneet perusteet tälle perinteitä kunnioittavalle tapahtumalle, sanoo Kuurne.

Markku Parkkonen

Tagged with →