Joutsan Pommin perinteinen Juoksucup järjestetään tänäkin keväänä poikkeusoloista huolimatta, tosin poikkeusjärjestelyin. Ideana on, että kukin kilpailija käy omatoimisesti haluamanaan ajankohtana juoksemassa kilpailureitin ja sen jälkeen ilmoittaa nettilomakkeella juoksuaikansa järjestäjille.

Kisassa on kolme eri reittiä: 1,2 kilometrin pikainen pyrähdys urheilukentän lähimaisemissa, Köysitien 2,8 kilometrin asfalttipätkä loivaan alamäkeen sekä pururadan viiden kilometrin lenkki. Kaikkien reittien kartat löytyvät Pommin nettisivuilta.

Kisassa on kaksi osakilpailua. Ensimmäinen osakilpailu pidetään 6.5.–19.5. ja toinen osakilpailu 20.5.–2.6. Juoksijoiden on ilmoitettava tuloksensa viimeistään kunkin osakilpailun viimeisenä päivänä ja tulokset julkaistaan osakilpailun loppupäivää seuraavana päivänä.

Kilpailussa voi juosta useammankin reitin tai saman reitin useampaan kertaan, jolloin paras tulos huomioidaan juoksucupissa.

Juoksucupin tuloslomakkeella on ilmoitettava nimi, juostu matka, aika sekä sarja (miehet tai naiset). Vapaaehtoisesti uskottavuuden lisäämiseksi voi antaa myös linkin gps-kellolla tallennettuun suoritukseen. Juoksuaika on ilmoitettava sekuntien tarkkuudella.

Markku Parkkonen

Yläkuvassa Pommin maastojuoksucupia vuodelta 2018.

Tagged with →