Suomen hallitus on päättänyt purkaa perusopetuksen rajoitteet ja sen myötä peruskouluissa siirrytään takaisin lähiopetukseen 14. toukokuuta eli ensi viikon torstaista alkaen. Päätös rajoitteiden purkamisesta pohjautuu epidemiologiseen arvioon, jonka perusteella valmiuslain perusopetusta koskevan soveltamisasetuksen jatkamiselle ei ole enää perusteita.

Hallituksen mukaan kokemukset ovat osoittaneet, ettei lasten rooli koronavirustartuntojen levittäjinä ole samankaltainen kuin aikuisilla, sillä lapset eivät juurikaan ole tartunnan lähteitä. Tämän vuoksi koulujen avaamista pidetään turvallisena sekä oppilaiden että myös henkilökunnan kannalta.

Opetusta jatketaan ensi viikolla peruskouluissa opetus- ja kulttuuriministeriön ja Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen laatiman ohjeistuksen siivittämänä. Ohjeistuksessa kehotetaan muun muassa noudattamaan hygieniaohjeita, välttämään fyysisiä kontakteja sekä järjestämään opetustilat normaalia väljemmiksi.

Myös varhaiskasvatusta koskevat rajoitteet on päätetty purkaa 14. toukokuuta alkaen.

Tarja Kuikka

Tagged with →