Joutsan kunnanvaltuustossa nähtiin pieni ja hiukan omituinenkin episodi, kun käsittelyssä oli kunnan henkilöstökertomus. Henkilöstökertomuksessa, jonka kunnanhallitus osaltaan oli jo käsitellyt, oli kaksi mielenkiintoista ja huolestuttavaa tietoa: sairauspoissaolot olivat lisääntyneet melko paljon ja kunnan henkilöstömäärä oli lisääntynyt 14 henkilöllä.

Molempiin tietoihin kiinnitettiin huomiota jo paikallislehden yleisönosastolla sekä itse valtuuston kokouksessa. Selityskin löytyi: henkilöstömäärä oli yhden päivän tilanne ja siihen vaikutti muun muassa se, että avoimia virkoja oli saatu täytettyä. Todellisuudessa kunnan henkilöstöä ei ole paisutettu. Sairauspoissaolojen lisääntyminenkin osoittautui virheelliseksi tiedoksi. Vertailussa oli käytetty sekaisin työpäivien määrää ja kalenteripäivien määrää. Todellisuudessa sairauspoissaolot olivatkin aavistuksen vähentyneet.

Lienee selvää, ettei tällaisia virheitä pitäisi päästä valtuuston kokouspapereihin saakka. Kun näin kuitenkin käy, heikentyy luottamushenkilöiden ja kuntalaisten luottamus koko kunnan raportointijärjestelmää kohtaan. Mutta, ehkäpä tämäkin oli hyvää oppia kunnanvirastolle.

Pääkirjoitus on paikallislehti Joutsan Seudun kannanotto kulloinkin esillä olevaan asiaan.

Tagged with →