Keski-Suomen Maanpuolustusjuhla ja Ilmasotakoulun valatilaisuus oli suunniteltu pidettäväksi Joutsassa elokuussa 8.8. Perjantaina tuli tieto, että Keski-Suomen aluetoimiston päällikkö everstiluutnantti Yrjö Lehtonen on tehnyt päätöksen maanpuolustusjuhlan peruuttamisesta tältä vuodelta.

Maanpuolustusjuhla järjestetään Joutsassa vuonna 2021, joten juhlan suunnitteluunkin tulee tauko. Sitä kuitenkin jatketaan ensi vuonna.

Peruminen johtuu koronavirusepidemian rajoituksista. Yleisöä ja varusmiesten omaisia on yleensä paikalla tuhansittain. Saarijärven vastaavassa tapahtumassa viime vuonna arvioitiin olleen läsnä jopa 7.000–8.000 henkeä.

Keski-Suomen maanpuolustusjuhla on viimeksi järjestetty Joutsassa 1991 ja Luhangassa 2010.

Janne Airaksinen

Yläva: Luhangassa pidettiin vuonna 2010 edellinen seutukunnalla järjestetty Keski-Suomen maanpuolustusjuhla.