Koronaepidemian varotoimet ovat pistäneet kesätapahtumien järjestäjät mietteliäiksi. Etenkin alkukesään ajoitettujen tapahtumien kanssa joudutaan pohtimaan joko siirtoa myöhemmälle ajalle kesäkautta tai sitten kokonaan tapahtuman perumista. Koronarajoitusten purkamisen ajankohdasta kun ei ymmärrettävistä syistä ole mitään pomminvarmaa tietoa.

Luhangan Lärvit on maalaisfestari, joka on tulossa nyt 6.6. jo neljättä kertaa järjestettäväksi Vanhosten maatilan pihapiirissä. Ahti Weijo festareiden organisaattoreiden taholta kertoo, että koronatilanteen kehittymistä seurataan tarkoin.

– En osaa vielä sanoa, miten Lärvien käy. Seuraamme miten maailma kehittyy nyt huhtikuun ajan ja vapun tienoilla teemme päätöksiä. Jos emme voi pitää niitä suunniteltuna ajankohtana, niin joko siirrämme ne myöhemmälle kesään tai sitten siirretään kokonaan vuodella eteenpäin, pohtii Weijo.

Löylyä Elämään ry ei tällä tietoa järjestä Joutsan kesänavausta. Kesänavaus on pidetty Joutsan torilla kesäkuun alkupuolella, ja yhdistys on päättänyt perua tapahtuman. Hallituksen puheenjohtajan Reino Laitisen mukaan asiaa harkitaan tarvittaessa uudelleen, jos koronarajoitukset purettaisiin kyllin ajoissa.

Luhangan Kesänavaus oli suunniteltu pidettäväksi 6.6. Luhangan kunnanjohtaja Tuomo Kärnä ei vielä osaa ottaa kantaa kysymykseen. Kesänavauksen organisointi ja ohjelma ovat kuitenkin valmisteltavissa alle viikossa, joten Kärnä odottaa taudin kulun selviämistä loppukevään aikana ennen päätöstä.

Rutalahden Letkaliiterin tanssilava tiedottaa, että Letkalla seurataan koronatilannetta. Lopulliset päätökset Letkaliiterin kesän tapahtumista 2020 tehdään toukokuussa, jolloin tilanteesta tiedotetaan tarkemmin.

Janne Airaksinen

Yläkuva: Yleisöä Luhangan Lärveissä viime kesänä. Kuva: JS Arkisto.

Tagged with →