Taidelaitos Haihatuksen tämänvuotinen kesänäyttely saatetaan joutua siirtämään myöhemmäksi koronavirustilanteen takia. Näyttelyn avajaiset on alun perin suunniteltu pidettäväksi 6. kesäkuuta, mutta taidelaitosta pyörittävässä Haihatuksen Henki ry:ssä toimivan Henna Voutilaisen mukaan nykyisen tilanteen ja siihen liittyvien ohjeistusten valossa näyttää siltä, että avajaiset jouduttaisiin siirtämään myöhemmäksi kesälle. Mitään päätöksiä asiasta ei ole kuitenkaan vielä Voutilaisen mukaan tehty.

Haihatuksen kesänäyttely on perinteisesti avattu kesäkuussa ja se on ollut avoinna päivittäin elokuun alkupuolelle saakka, sekä myöhemmin elokuussa vielä lyhyen aikaa ryhmille tilauksesta. Jos aloitusajankohdasta joudutaan tänä kesänä koronavirustilanteen vuoksi tinkimään, tarkoittaa se Voutilaisen mukaan näyttelyn jatkumista pidemmälle loppukesään.

– Mikäli joudumme siirtämään näyttelyn avaamista, aukioloaikaa pidennetään elokuulle, sanoo Voutilainen.

Toistaiseksi mitään päätöksiä kesänäyttelyn siirtämisestä ei siis kuitenkaan ole vielä tehty, vaan Haihatuksessa seurataan nyt koronavirustilannetta tarkoin. Kun päätöksiä tehdään, niistä tiedotetaan Voutilaisen mukaan taidelaitoksen nettisivuilla sekä muissa kanavissa.

Haihatuksen tämänvuotinen kesänäyttely on taidelaitoksen järjestyksessään 21. kesänäyttely. Avantgardevekkula-nimisessä näyttelyssä on määrä olla esillä lähes 30 taiteilijan tai taiteilijakollektiivin teoksia.

Tarja Kuikka

Kuva: JS Arkisto

Tagged with →