Joutsan kunnan tekninen osasto uusii Joutsan ja Leivonmäen taajamien teiden nimikyltit. Vaihtotyö on parhaillaan meneillään, ja ensimmäisessä erässä uusitaan kymmeniä kylttejä. Osa vanhoista kylteistä oli päässyt kulumaan huonoksi ja osa on jopa rikki.

Kylttejä on kaiken kaikkiaan lähemmäksi puoltatoista sataa. Nyt vaihdetaan huonommasta päästä ja urakka viedään päätökseen myöhemmin, niin sanotusti täytetöiden luontoisena, kun muuta päälle kaatuvaa hommaa ei ole tiedossa. Osa saatetaan asentaa samaan merkkiputkeen muiden liikennemerkkien kanssa, joten joidenkin nimikylttien paikka voi hieman siirtyä. Vaihdos kuitenkin järkevöittää huoltotöitä jatkossa.

Tekniseltä osastolta kerrotaan, että kuluneet kyltit viestivät huonoa kuntakuvaa. Kulunut tai rikki oleva kyltti vaikeuttaa myös aidosti oikeaan paikkaan perille löytämistä, vaikkeivat paikalliset niitä välttämättä suunnistamiseensa tarvitsekaan.

Janne Airaksinen

Yläkuva: Reijo Tamminen kunnan tekniseltä osastolta vaihtoi Myllytien nimikyltin tiistaina. Kuten näkyy, entinen kyltti oli heikkoakin huonommassa kunnossa. Uudessa kyltissä  on myös nimi molemmilla puolilla, toisin kuin vanhoissa.

Tagged with →