Koronavirusepidemian vaikutukset ovat iskeneet keskeisimpään joutsalaiseen kesätapahtumaan, kun tämän kesän Joutopäivät on peruttu. Tapahtuman pääjärjestäjänä ja organisoijana ollut Joutsan Yrittäjät ry:n hallitus joutui äskettäin tekemään mainitun päätöksen.

Yrittäjien hallituksen puheenjohtaja Visa-Matti Kuitunen kertoo Joutopäivien perinteisen ajankohdan heinäkuun alun olevan liian riskialtis virusepidemian rajoitusten suhteen.

– On mahdollista, etteivät viranomaiset vielä silläkään hetkellä salli yleisötapahtumia. Emme voineet ottaa riskiä, sillä jos Joutopäivät pidettäisiin, niin lupaprosessi ja kaikki muut järjestelyt pitäisi olla parhaillaan täydessä vauhdissa. Ja se prosessi on erittäin työläs, pitkäkestoinen ja vaatii aina usean aktiivin lähes täyspäiväistä huomiota osakseen. Huonolla tuurilla kaikki vaiva olisi valunut hukkaan, perustelee Kuitunen Joutopäivien peruuttamista.

Kuitusen itse Joutopäivien aikaan järjestämiin Kellari Garden Partyihin jo vahvistetut pääesiintyjät Stig, Abreu ja Behm on peruttu.

Janne Airaksinen

Yläkuva: Koronavirusepidemia aiheuttaa niin epävarmoja aikoja, että Joutsan Joutopäivät tältä kesältä on peruttu. Kuvassa Kellari Garden Partyn tunnelmia vuodelta 2018 Kunigasidean esiintyessä.

Tagged with →