Liikuntaryhmänsä monen muun urheiluseuran tapaan koronavirustilanteen takia tauolle laittanut JoVoLi on käynnistänyt maksuttomat nettilivejumpat. Seura tarjoaa suositun maanantain jumpan sijaan maanantai-iltaisin netissä livejumpan, johon kuka tahansa voi osallistua oman mobiililaitteensa tai tietokoneensa ääreltä. Treenin vetää maanantain jumpan ohjaaja Aino Kosonen.

– Nyt kun jumpan ohjaus liikuntahallilla ei onnistu, niin ohjaaja Aino itse ehdotti, että voisiko ohjata jumpan, joka näytettäisiin JoVoLin sivuilla, taustoittaa seuran puheenjohtaja Johanna Heino.

Jumpat näkyvät siis JoVoLin Facebook-sivuilla ja lisäksi niihin pääsee seuran nettisivuilla olevan linkin kautta. Osallistuminen ei Heinon mukaan edellytä Facebook-tunnusten omistamista, vaan osallistua voivat myös ne, jotka eivät muuten käytä kyseistä yhteisöpalvelua.

Maanantain jumpan ohella JoVoLi tarjoaa Facebookissa myös perhejumppavinkkejä kerran viikossa ja satunnaisesti muutakin treeniä. Esimerkiksi viime viikolla oli kehonhuolto-live. Tähän mennessä pidetyistä nettilivejumpista on tullut Johanna Heinon mukaan paljon kiitosta ja myös sitä palautetta, että lisää samanlaista toivotaan. Treeneistä ovat innostuneet kaiken ikäiset.

– Ekalla jumpalla oli katsojia noin neljäkymmentä ja uskomme, että kun sana leviää, niin on varmasti vielä lisää uusia jumppareita, sanoo Heino.

Aino Kosonen on nettilivejumppien vetäjänä ensikertalainen, mutta ilmeisin onnistunein tuloksin.

– Yritän tehdä semmoisia mielenkiintoisia ja helposti kotona tehtäviä jumppia, mitä moni pystyisi tekemään. Tämä on uusi juttu minullekin. Kiva olisi, jos ihmiset innostuisivat kokeilemaan, kertoo Kosonen.

Tarja Kuikka

Tagged with →