Sisä-Suomen poliisilaitos kehottaa kansalaisia välttämään henkilökohtaista asiointia asemilla lupapalveluun liittyen. Vallitsevassa poikkeustilanteessa tulisi käyttää poliisin sähköisiä lupapalveluja aina kun se on mahdollista.

Mikäli lupa-asia kuitenkin vaatii henkilökohtaista käyntiä, tulee harkita, voiko asioinnin siirtää myöhempään ajankohtaan. Jos se on välttämätöntä hoitaa heti, käyntihetken voi varata poliisin ajanvarausjärjestelmästä.

Kiireellisiä lupa-asioita voivat olla matkustamisen tai asioinnin kannalta välttämätön henkilöllisyys- tai matkustusasiakirja, ammatin tai toimeentulon kannalta välttämätön lupa (esim. turva-alan lupa), ajo-oikeusasiat ja ajo-oikeuden palautukset ajokiellon päätyttyä.

Jos kuuluu riskiryhmään ja on välttämätön tarve asioida Sisä-Suomen poliisilaitoksen lupapalveluissa, pitää ottaa yhteys puhelimitse numeroon p. 02954 48381 (arkisin klo 9-12 ja 13-15) ja sopia asioinnista yksityiskohtaisesti. Käyntiasiointi on mahdollista Tampereen ja Jyväskylän lupapalveluissa arkisin klo 8-9 ja muiden poliisiasemien lupapalveluissa sovitusti.

Poliisi pyytää asiakkaita saapumaan paikalle mahdollisimman täsmällisesti varattuna aikana, ei etukäteen. Näin vältetään ruuhkaa aulatiloissa. Ajan varanneen asiakkaan ei tarvitse enää ilmoittautua, vaan hänet kutsutaan nimeltä.

Janne Airaksinen