Joutsan terveysasema muistuttaa poikkeusajan helpotuksesta ajokorttien uusimiseen. Helpotuksen tarkoituksena on vähentää terveydenhuollon ruuhkautumista.

Jos ajokortin voimassaolo päättyy 13.3.–31.5.2020 välisenä aikana, ei poikkeuksellisesti ajokortin uudistamisen yhteydessä tarvita lääkärinlausuntoa, vaan kortin uusijan tulee toimittaa lääkärinlausunto myöhemmin poliisille. Kortin uudistaminen hoidetaan muutoin normaaliin tapaan Traficomin palveluntuottajan Ajovarman toimipisteessä.

Lääkärinlausunto tulee toimittaa poliisille kuuden kuukauden kuluessa ajokortin uudistamisesta. Kortin uusijaa muistutetaan lääkärinlausunnon toimittamisesta kirjeitse noin neljä kuukautta ennen lääkärinlausunnon toimittamisen määräpäivää.

Sellaiset henkilöt, jotka eivät tarvitse uusintaan lääkärinlausuntoa tai joilla lausunto jo on, voivat toimia uusimisessa normaaliin tapaan.

Markku Parkkonen

Tagged with →