Joutsan kunta tarjoaa apua ruokakaupassa ja apteekissa asiointiin ikäihmisille, riskiryhmään kuuluville ja karanteenissa oleville joutsalaisille korona-aikana. Kunta huolehtii ruoka- tai apteekkitavaroiden keräämisen ja toimittaa ne kuntalaisen kotiovelle.

Ostokset voidaan tehdä K-Supermarket Joutsassa, S-Market Joutsassa sekä Joutsan ja Leivonmäen apteekeissa. Asiakkaalla olisi hyvä olla avattu tili kauppaan/apteekkiin ja sopimus tai valtakirja asiointipaikkaan, että kunta voi asioida asiakkaan puolesta. Mikäli tiliä ei ole, asiointi voidaan hoitaa käteismaksulla. Silloin käteisraha haetaan asiakkaalta ennen asiointia. Pankkikorttimaksuja ei voida vastaanottaa. Tarvittaessa asiakkaan tulee käydä nostamassa käteistä rahaa, kunta ei voi tehdä sitä asiakkaan puolesta.

Huom! Älä koskaan luovuta pankkikorttiasi tai tunnuslukuasi kenellekään ulkopuoliselle. Kunnan työntekijät eivät niitä myöskään pyydä.

Yhdessä kotitaloudessa käydään pääsääntöisesti yhden kerran viikossa arkipäivisin, joten asiakkaan tulee huolehtia riittävä määrä ruokaa kerrallaan. Tilaus tulee tehdä soittamalla numeroon 040 619 6541 viimeistään edelliseen arkipäivään klo 14 mennessä. Huom! Perjantaina tehty tilaus toimitetaan maanantaina. Puhelimeen vastataan arkisin klo 9-15.

Taajama-alueen ulkopuolelle vietäviä toimituksia saatetaan joutua jatkossa keskittämään samoille päiville, mutta akuutit tarpeet pyritään toimittamaan viimeistään seuraavana arkipäivänä. Tilaukset toimitetaan pääsääntöisesti arkisin klo 8-16 välillä, asiakkaalle ilmoitetaan arvioitu toimitusaika tilausta tehtäessä.

Tilausta tehdessä tulee ilmoittaa oma nimi, puhelinnumero ja osoite sekä asiointi-paikka ja ostoslista. Lisäksi tulee kertoa maksutapa (tili vai käteinen).

Ostoslistan voi toimittaa myös tekstiviestillä numeroon 040 619 6541 tai sähköpostilla tiina.merima@joutsa.fi.

TIEDOTE 26.3.2020

Alla kauppojen ja apteekkien lyhyet ohjeet tilin avaamiseen. Lisätietoa suoraan toimipaikoista.

K-Supermarket Joutsa (puh. 020 769 4330)

 Asiakas voi perustaa ennakkomaksettavan tilin, jolle asiakas siirtää saldoa pankkisiirtona. Huom. siirrossa 2-3 päivän viive. Tilin perustaminen onnistuu puhelimitse.

 Myös läheinen/omainen voi perustaa tilin asiakkaan puolesta

 Asiakas voi itse päättää, ketkä voivat tilille ostaa (kunta, läheiset) ja ostaja kuittaa ostokset allekirjoituksellaan kaupan kuittiin

S-Market Joutsa (puh. 010 767 4360)

 Asiakas täyttää ja palauttaa henkilökohtaisesti laskutustilihakemuksen (luottomyyntisopimus) S-Markettiin allekirjoitettuna

 Hakemuksia liitteineen saa S-Marketista

 S-Marketissa tarkistetaan henkilöllisyys asiakkaan läsnä ollessa ja henkilötietojen oikeellisuus lomakkeella.

 Asiakkaan luottotiedot tarkistetaan ja jos päätös on positiivinen, avataan asi-akkaalle asiakasnumero ja tili

 Asiakkaalle ilmoitetaan laskutustilin avaamisesta puhelimitse tai sähköpostilla

 Asiakas voi tämän jälkeen sopia kolmannen tahon kanssa ruuan keräilystä sekä ostosten kuittaamisesta asiakkaan laskutustilille

 Maksuvaiheessa esitetään valtakirja, joka oikeuttaa ostosten kuittaamisen asiakkaan laskutustilille

Joutsan Apteekki (puh. 020 734 2300)

 Asiakkaan on mahdollista avata laskutustili apteekkiin. Tämän lisäksi asiakkaan täytettävä toimeksianto suoramaksusta tai E-laskusta pankkiin, mikäli laskun maksu ei onnistu esim. verkkopankin kautta.

 Lisäksi asiakas voi täyttää reseptipalvelun suostumuksen. Tämä tarvitaan, jos asiakkaan puolesta esim. uusitaan reseptejä.

Leivonmäen apteekki (puh. 014 870 275)

 Tiliasiakkuus on hyvä vaihtoehto silloin, kun lääkkeiden hakemisesta huolehtii joku muu, esimerkiksi omainen tai kotisairaanhoito.

 Tiliostot laskutetaan kerran kuukaudessa ja tarvittaessa laskut voidaan lähettää myös omaisille. Tiliasiakkaaksi liitytään täyttämällä alla olevasta linkistä avautuva lomake ja toimittamalla lomake allekirjoitettuna apteekille.

 https://www.toivakanapteekki.fi/_assets/media/pdf/Tiliasiakaslomake.pdf

Tagged with →