Mökkikuntien väkimäärä on lisääntynyt kaupunkilaisten siirryttyä koronavirusepidemian vuoksi kodeistaan vapaa-ajan asunnoilleen ja tämä näkyy myös Luhangassa. Asiaa selvitelleen MTV Uutisten mukaan Luhangassa oli viime viikon keskiviikkona 35 prosenttia enemmän väkeä kuin viikkoa aiemmin.

Väkimäärän lisääntyminen oli nähtävissä myös Luhangan naapurikunnassa Sysmässä, jossa kasvua oli 32 prosenttia.

Tiedot käyvät ilmi Telian tilastoista, jotka koskevat mobiiliverkkoon kytkeytyneiden matkapuhelinten määrää eri alueilla. Tilastojen mukaan ihmiset liikkuivat viime viikon keskiviikkona kaupungeissa viikon takaiseen verrattuna vähemmän, kun taas mökkivaltaisilla paikkakunnilla liikuttiin enemmän.

Esimerkiksi suositulla mökkipaikkakunnalla Puumalassa oli viime viikon keskiviikkona lähes 50 prosenttia enemmän väkeä kuin viikkoa aiemmin.

Tarja Kuikka

Tagged with →