Koronaepidemian rajoittamiseksi myös Joutsan kirjastot pantiin kiinni keskiviikosta alkaen. Tämä herätti ihmiset sankoin joukoin tiistaina liikkeelle hamstraamaan itselleen luettavaa.

Joutsan pääkirjastossa tehtiin 1.053 lainaa ja Leivonmäen kirjastosta 192 lainaa tiistaipäivän aikana. Tämä vastaa esimerkiksi Joutsan pääkirjastossa normaalisti yhden viikon aikana tehtyä lainamäärää.

Kirjasto- ja kulttuuritoimen esimies Nina Kuikka muistuttaa, ettei kenenkään tarvitse lähteä liikkeelle ainakaan lainattavan aineiston sakkomaksujen takia. Niitä maksuja ei nimittäin sulkuaikana kerry.

Lainatun aineiston voi palauttaa sitten kun sulku joskus tulevaisuudessa päättyy. Tähän voi mennä kauan. Sitten voi palauttaa myös pääoven välittömässä läheisyydessä olevan palautusluukun kautta.

Myös sähköistä e-aineisto kannattaa hyödyntää. Joutsan kirjastoon soittamalla puh. 040-3580010 saa pin-koodin, joka tarvitaan e-aineiston lainaamiseen kotoa käsin. Sähköpostiosoite tulee olla tässä vaiheessa käytössä.

Keski-kirjastojen e-kirjakokoelmasta voi lainata tällä hetkellä yli 1.300 eri julkaisua e-kirjana tai e-äänikirjana. Kokoelman selaamiseen ei tarvita tunnuksia. Etäkäytettävänä on myös iso kokoelma e-lehtiä.

Janne Airaksinen

Tagged with →