Seuterveyskeskuksen tiedote epidemiatilanteesta:

Hallituksen linjausten mukaan sosiaali- ja terveydenhuollon kiireettömät vastaanottoajat siirretään myöhemmäksi. Seututerveyskeskus on yhteydessä potilaisiin peruutettavista ajoista tai mahdollisesti muuttuvista vastaanottopaikoista ja käytännön järjestelyistä. Seututerveyskeskuksen terveysasemilla keskitytään tästä lähtien siis vain kiireellisten vastaanottojen hoitamiseen ja pandemiavalmiuden järjestämiseen.

Joutsan, Keuruun ja Laukaan terveysasemille valmistellaan hengitystieinfektiopotilaille omilla sisäänkäynneillä toimivia vastaanottotiloja (pandemiavastaanotto), minkä takia myös Joutsan sairaalan sisäänkäynti on siirretty. Katso uudet kulkuohjeet Joutsan sairaalan yhteystietosivulta. Hengitystieinfektiopotilaiden suun päivystykselliset säryt hoidetaan keskitetysti Seututerveyskeskuksen suun erikoishoidon yksikössä Jyväskylässä.

Koronaneuvontapuhelin

Seututerveyskeskuksen sairaanhoitaja vastaa asiakkaiden koronaan liittyviin yleisiin kysymyksiin puhelimitse arkisin klo 8–16 numerossa 050 475 3609. Jos puhelin on varattu, sinulle soitetaan takaisin.

Jos epäilet tartuntaa

·         Tee sähköinen oirearvio ja toimi sen antamien ohjeiden mukaan.

·         Pysy kotona taudin leviämisen välttämiseksi. Kaikki flunssan oireet hoidetaan nyt kotona riippumatta siitä, oletko matkustanut tai muutoin altistunut koronavirukselle. Sairausloma kirjoitetaan tarvittaessa puhelimitse.

·         Suojaa suusi ja nenäsi kertakäyttönenäliinalla, kun yskit tai aivastat. Laita käytetty nenäliina välittömästi roskiin. Jos sinulla ei ole nenäliinaa, yski tai aivasta puserosi hihan yläosaan, älä käsiisi.

·         Huolehdi hyvästä käsihygieniasta. Pese käsiä vedellä ja saippualla ainakin 20 sekunnin ajan. Jos niitä ei ole saatavilla, käytä alkoholipitoista käsihuuhdetta. Älä koskettele silmiä, nenää tai suuta, ellet ole juuri pessyt käsiäsi.

·         Jos sinulle tulee vakavia oireita, kuten hengenahdistusta tai yleistilasi laskee, tai kyseessä on pieni lapsi, tee kotona sähköinen ajanvarauspyyntö/oirearvio tai ota puhelimitse yhteyttä omalle terveysasemalle . Terveysasemien ollessa kiinni, soita päivystysapuun 116 117. Toimi puhelimitse annettavien ohjeiden mukaan. Yhteydenotto etukäteen on välttämätön, jotta sairastunut ei levittäisi tautia terveysasemalla tai yhteispäivystyksessä.

Vierailu Seututerveyskeskuksen sairaaloissa

Tartuntariskin minimoimiseksi vierailu Seututerveyskeskuksen sairaalaosastoilla on kielletty. Hoidon kannalta välttämättömät vierailut ja saattajat henkilökunnan kanssa sovitaan erikseen.