Ampumahiihdon maailmancup jatkui viime perjantaina Kontiolahdella naisten 7,5 kilometrin pikakilpailulla. Voiton vei nimiinsä Saksan Denise Herrmann, joka otti jo toisen peräkkäisen pikakilpailun voittonsa. Kaisa Mäkäräinen oli parhaana suomalaisena 18:s. Hän jäi voittajasta minuutin ja 17 sekuntia.

Joutsan Pommin Suvi Minkkinen (kuvassa) sijoittui toiseksi parhaana suomalaisena 35:nneksi ja otti samalla jo kauden kolmannen kerran henkilökohtaisia maailmancup-pisteitä.

– Ihan tyytyväinen olen tähän päivään. Vähän hiihdossa oli taktista peliä, kakkoskierroksella vastatuulikohdissa yritin hyödyntää peesejä. Peeseissä se vauhti ei koskaan tunnu superkovalta, mutta ei kannata tuulessa ohikaan mennä, kertoi Minkkinen.

Minkkinen selvitti kilpailun vaihtelevassa tuulessa vain yhdellä sakkokierroksella. Ainoa ohilaukaus tuli makuulta.

– Makuulla vähän semmoinen pieni virhe, kun ensimmäisen laukauksen ammuin ennakolla vasemmalle. Tuntui, että ehkä tuuli tyyntyi, niin olisi pitänyt kuitenkin toinenkin ampua ennakolla. Tein kesken sarjan korjaukset vasemmalle, oli hyvä ratkaisu, sen jälkeen ehjä suoritus.

– Ei ikinä tällaisella tuulella ole pystystä mikään varma fiilis, jännittää aina millainen tuulirako sattuu, tänään oli hyvä fokus läpi sarjan ja varmaan ihan ok rako. Tosi iloinen, että sain siitä nollan.

Mari Eder oli pikakilpailun 47:s. Eder ampui makuulta kolme sakkokierrosta, mutta pystypaikan puhtaasti. Ero kärkeen oli reilut kaksi minuuttia. Erika Jänkä ampui seitsemän sakkokierrosta ja sijoittui 92:nneksi.

Lauantain takaa-ajokisassa Mäkäräinen sijoittui neljänneksi, Suvi Minkkinen oli kahdella sakolla 39:s ja Mari Eder viidellä sakolla 44:s.

Markku Parkkonen

Tagged with →