Seututerveyskeskuksen tiedote liittyen koronavirusepidemiaan:

Jos epäilet tartuntaa

• Pysy kotona taudin leviämisen välttämiseksi. Kaikki flunssan oireet hoidetaan nyt kotona riippumatta siitä, oletko matkustanut tai muutoin altistunut koronavirukselle. Sairausloma kirjoitetaan tarvittaessa puhelimitse.

• Jos sinulle tulee vakavia oireita, kuten hengenahdistusta tai yleistilasi laskee, tai kyseessä on pieni lapsi, tee kotona sähköinen ajanvarauspyyntö/oirearvio tai ota puhelimitse yhteyttä omalle  terveysasemalle . Terveysasemien ollessa kiinni soita päivystysapuun 116 117. Toimi puhelimitse annettavien ohjeiden mukaan. Yhteydenotto etukäteen on välttämätön, jotta sairastunut ei levittäisi tautia terveysasemalla tai yhteispäivystyksessä.

Seututerveyskeskuksen terveysasemilla keskitytään tästä lähtien vain kiireellisten vastaanottojen hoitamiseen ja pandemiavalmiuden järjestämiseen. Kiireettömän vastaanottoajan jo saaneisiin ollaan puhelimitse yhteydessä.

Joutsan, Keuruun ja Laukaan terveysasemille valmistellaan erillisiä pandemiavastaanottoja.

Vierailu Seututerveyskeskuksen sairaaloissa

Tartuntariskin minimoimiseksi vierailu Seututerveyskeskuksen sairaalaosastoilla on kielletty. Hoidon kannalta välttämättömät vierailut ja saattajat henkilökunnan kanssa sovitaan erikseen.