Joutsan lukio siirtyy huomisesta maanantaista lähtien etäopetukseen ylioppilaskirjoitusten turvaamiseksi. Koronavirusepidemian aiheuttaman poikkeustilanteen vuoksi ylioppilaskirjoitukset pidetään putkeen ensi viikolla joka arkipäivä. Poikkeusjärjestelyn tarkoituksena on, että lukiorakennukseen tulevat kirjoituspäivien aikana vain abiturientit ja kokeiden valvojat. Etäopetus on voimassa toistaiseksi.

Lukion ja yhtenäiskoulun rehtori Arto Juntunen korostaa, että koululla ei ole tiedossa yhtään koronavirustartunnan saanutta oppilasta.

– Jos olisi, niin terveysviranomaiset olisivat laittaneet koulun karanteeniin, muistuttaa Juntunen.

Ylä- ja alakoulun tilannetta mietitään viranomaisten ohjeiden pohjalta sunnuntain aikana. Mikäli koulutyöhön tulee muutoksia, niistä tiedotetaan Wilma-järjestelmän kautta välittömästi.

– Tilanne on hallinnassa. Jos tulee muutoksia, niistä tiedotetaan Wilman kautta, korostaa rehtori Juntunen.

Lukion kurssien opettajat luovat ryhmilleen kurssin Classroom-järjestelmään ja antavat sekä tarkastavat tarvittavat tehtävät tätä kautta. Opettaja voi tarvittaessa etäopettaa opiskelijoita Google Hangoutsin kautta.

Myös Jyväskylän koulutuskuntayhtymä Gradia keskeyttää lähiopetuksen ja siirtyy vaiheittain etäopetukseen maanantaista 16.3.2020 alkaen. Opiskelijoita kehotetaan jäämään kotiin etäopiskelemaan maanantaina 16.3. Vain ylioppilaskokelaat tulevat oppilaitokseen, ja ammatillisessa koulutuksessa työssäoppimisjaksolla olevat opiskelijat menevät työssäoppimispaikkoihinsa. Etäopiskeluun annetaan ohjeet pääsääntöisesti Wilmassa.

  Markku Parkkonen

Tagged with →