Koronavirusepidemian leviämisen rajoittamiseksi on ryhdytty toimiin myös Joutsan seutukunnalla.

Paikallislehti Joutsan Seutu keräsi kuntien ja muiden toimijoiden päättämiä toimenpiteitä:

Joutsan kunta

Koronavirusuhan vuoksi Joutsan kunta ryhtyy seuraaviin toimenpiteisiin

 • Suositellaan kaikkea asiointia puhelimitse tai sähköpostin avulla.
 • Kuntosalit ja hyvinvointitupa suljetaan maanantaista alkaen.
 • Leivonmäen uimahallin vesiliikuntaryhmät perutaan toistaiseksi.
 • Seniorikeskuksen toiminta suljetaan väliaikaisesti.
 • Ikäihmisten palveluasumisyksiköihin vierailuja kehotetaan välttämään.
 • Koulujen, kirjastojen ja varhaiskasvatuksen osalta noudatetaan viranomaisten ohjeita. Yksiköissä on varauduttu muuttuvaan toimintaan, mm. etäopetukseen. Kevään ylioppilaskirjoitusten aikataulua on tiivistetty.
 • Joutsan kunnan nettisivuille laitetaan tiedotteita asioista ajantasaisesti.

Luhangan kunta

Koronavirusuhan takia Luhangassa ryhdytään seuraaviin toimenpiteisiin

 • Kaikki asiointi kunnan henkilöstön kanssa pyritään hoitamaan puhelimitse tai sähköpostilla
 • Palvelukeskus Tuuliharjuun vierailut kielletään toistaiseksi. Välttämättömien vierailujen osalta voit olla yhteydessä Tuuliharjun johtaja Vuokko Lehtoseen
 • Torstaisin pidettävä ikäihmisten päiväkeskuspäivät perutaan toistaiseksi.
 • Luovumme kättelystä tai muusta fyysisestä kosketuksesta tervehdittäessä.
 • Luhangan kunnan virallinen viestintä tapahtuu www.luhanka.fi -sivuston kautta
 • Luhangan liikuntasali laitetaan kiinni ja vuorot on peruttu.

Joutsan seurakunta

Kirkkohallituksen ja Lapuan hiippakunnan ohjeistuksen mukaisesti Joutsan seurakunnan valmiustoimikunta on päättänyt noudattaa toistaiseksi seuraavia linjauksia koronavirustilanteen vuoksi:
1. Jumalanpalvelukset pidetään suunnitelman mukaisesti, mutta ne pidetään sanajumalanpalveluksina. Kättelyä vältetään. Kolehti kerätään siten, että ovella pois lähtiessä voi tiputtaa kolehdin siellä olevaan kolehtihaaviin.
2. Kirkolliset toimitukset pidetään asianmukaista varovaisuutta noudattaen. Papit ohjeistavat toimituskeskusteluissa toimitusasiakkaita suoraan tapauskohtaisesta harkintaa käyttäen. Tässä tilanteessa suositellaan esim. kastetoimitusten siirtämistä, kunnes koronavirukseen liittyvät varotoimenpiteet on kumottu.
3. Laitoshartaudet perutaan täysin. Yksityistä sielunhoitoa tai ehtoollista toivovat voivat olla yhteydessä virastoon tai seurakunnan työntekijöihin suoraan. Työntekijä huolehtii tapauskohtaisesti erityisestä varovaisuudesta sopiessaan tapaamisesta.
4. Kaikki seurakunnan kokoavat tilaisuudet perutaan tai siirretään, ellei tilaisuudesta vastaava työntekijä ole ilmoittanut suoraan ryhmäläisille erikseen muusta toimintatavasta.
5. Seurakunnan hengellistä työtä tekevät ovat käytettävissä sielunhoidolliseen keskusteluun kuten aina muulloinkin. Nyt sielunhoito tapahtuu kuitenkin pääasiassa puhelimitse tai sähköpostin välityksellä. Alla linkki työntekijöiden yhteystietoihin. Ottakaa rohkeasti yhteyttä, jos koronavirustilanne tai muutkin asiat aiheuttavat huolta tai murhetta tai jostain syystä kaipaatte keskusteluapua, sielunhoitoa tai esirukousta. https://www.joutsanseurakunta.fi/yhteystiedot
6. Esirukouspyyntöjä voi edelleen jättää seurakunnan kotisivujen välityksellä tai suoraan työntekijöiden sähköpostiin muodossa: etunimi.sukunimi@evl.fi
7. DIAKONIA. Diakoniatyöntekijän tavoittaa puhelimitse p.0405087023. EU-ruokakasseja toivovat voivat sopia puhelimessa suoraan, miten ruokakassit toimitetaan perille.
8. Nämä ohjeet ovat voimassa toistaiseksi. Todennäköisesti toukokuun 2020 loppuun asti. Kun varotoimenpiteet lopetetaan kokonaan tai osittain, siitä ilmoitetaan erikseen.

Puulan seutuopisto

Puulan seutuopiston kurssit ja luennot on peruttu maaliskuun loppuun saakka.

Suositusten mukaisesti kaikki Puulan seutuopiston kurssit (paitsi verkkokurssit) ja luennot on peruttu alustavasti maaliskuun loppuun saakka. Myös konsertit, muut esitykset ja yleisötilaisuudet on nykyisen tiedon perusteella syytä perua, mukaan lukien kevätjuhla.

Joutsan Kino

Joutsan Kinolla elokuvaesitykset on toistaiseksi peruttu.

Flanels

Voimistelu-, urheilu- ja raittiusseura Flanels ry:n hallitus on päättänyt keskeyttää seuran harrastetoiminnan maaliskuun lopun ajaksi kokonaisharkinnan perusteella.

Hallitus seuraa tilanteen kehittymistä tiiviisti ja ratkaisut huhtikuun vuoroista tehdään myöhemmin. Salibandykauden suunniteltu päätös on huhtikuussa. Jäsenistön suositellaan seuraavaan aktiivisesti seuran tiedotuskanavia.

Ratkaisu perustuu Suomen Salibandyliiton hallituksen tänään antamaan suositukseen siitä, että seurat harkitsevat toiminnan jatkoa kuluvan kauden osalta. Ratkaisussa on huomioitu myös muut tänään annetut viranomaissuositukset koronavirusepidemian johdosta.

Kilpakausi päättyy. SSBL:n hallitus linjasi, että alemmat sarjat päätetään tämän kauden osalta. SSBL:n sarjoissa on ollut mukana naisten ja miesten joukkueet. Lasten joukkueet ovat olleet mukana Intersport-liigassa, jonka keskeyttämisestä päätettiin jo aiemmin.

Jovoli

Koronavirustilanteen vuoksi myös JoVoLi on tehnyt päätöksen keskeyttää kaiken harrastetoiminnan 13.3.2020 alkaen toistaiseksi.

Josepa

Josepa pitää harjoitustaukoa maaliskuun loppuun asti.

Tagged with →