Koronaviruksen leviäminen ympäri maailmaa ja myös keskiseen Suomeen näyttää vääjäämättömältä. Ainakaan alkuviikosta Joutsan seudulla ei ollut tietoa sairastuneista tai edes virukselle altistuneista, mutta mikään ei takaa sitä, etteikö täälläkin tartuntoja vielä tulisi.

Koronaviruksen, kuten muidenkin taudinaiheuttajien kanssa kannattaa olla varovainen ja noudattaa viranomaisten ohjeita. Tärkeimmät neuvot ovat: pese käsiäsi, äläkä koskettele kasvojasi. Uutiskuvissa nähdyistä kasvomaskeista saattaa olla apua, vaikkei niitä vielä Suomen katukuvassa ole nähty.

Perusterveelle työikäiselle ihmiselle tartunta ei todennäköisesti ole kovin vaarallinen, joten yleiseen paniikkiin ei taudin suhteen ole aihetta. Useimmille suurin haitta taudista saattaakin olla joutuminen parin viikon karanteeniin. Erityistä huomiota on syytä joka tapauksessa kiinnittää siihen, että vanhukset välttyvät tartunnoilta.

Pääkirjoitus on paikallislehti Joutsan Seudun kannanotto kulloinkin esillä olevaan asiaan.

Tagged with →