Joutsan Pommin ampumahiihtäjä Suvi Minkkinen onnistui nappaamaan jälleen maailmancupin pisteitä sijoittumalla 36:nneksi torstai-iltana Tshekin Nove Mestossa naisten 7,5 kilometrin pikakilpailussa. Minkkinen jäi kärjestä kaksi minuuttia ja 10 sekuntia. Sakkokierroksia hän joutui kiertämään pystypaikan jälkeen kaksi.

– Nyt oli ainakin kauden parasta hiihtoa. Oli tosi hyvä suksi ja varmasti sekin auttoi tosi paljon, että sai tuollaisen hiihdon tehtyä. Olen tosi iloinen siitä, että pystyin taas nousemaan pisteille. Kaksi sakkoa yhdestä ammunnasta on liikaa, mutta kokonaisuudessa ihan hyvin pystyin olosuhteet hallitsemaan, kommentoi Minkkinen.

Lauantaina maailmancupissa oli Nove Mestossa vuorossa naisten 4×6 kilometrin viesti. Suomen naisten nelikko Suvi Minkkinen, Kaisa Mäkäräinen, Mari Eder ja Erikä Jänkä sijoittui kilpailun 16:nneksi. Viestin voitto meni jälleen Norjalle ennen Ranskaa ja Saksaa. Suomi jäi kärjestä viisi minuuttia ja 38 sekuntia.

Suvi Minkkinen aloitti viestin vahvasti, ampui makuulta puhtaasti ja kävi toisella hiihtokierroksella jo koko viestin kärjessä. Pystypaikalta Minkkinen joutui kiertämään kaksi sakkokierrosta ja saapui vaihtoon sijalla 19.

– Lähti aika hyvin liikkeelle, mutta se ei ihan loppuun asti kantanut. Totta kai siihen pystyyn olen pettynyt, sakkokierrokset on aina liikaa, varapaukuilla pitäisi selvitä. Oli siinä kyllä kova tuuli, ja täytyy sanoa, että olin aika hapoilla pystylle tullessa. Mutta kiva nähdä, että on potentiaalia tuoda aloitusosuudelta korkeallakin vaihtoon, sanoi Minkkinen.

Ampumahiihdon maailmancup jatkuu torstaina Kontiolahdella naisten pikakilpailulla.

Markku Parkkonen

Tagged with →