Joutsan pääkirjastossa on tiistaina 17.3. Harri Ahosen luentotilaisuus Pohjois-Norjan rannikkoreiteistä.

Luento Pohjois-Norjan rannikkoreiteistä kertoo rannikon, vuonojen ja saariston kauneimmista päiväretkikohteista, josta hyvänä esimerkkinä käy Tromssan kaupungin lähitunturit, Vesterålenin ja Lofoottien saaristot sekä Nordlandin rannikko. Pääosassa on lisäksi eläimistö, kuten lunnit, hylkeet ja valaat sekä tietenkin paikallinen retkeilykulttuuri.

 Pohjois-Norjan rannikolla kulkiessa ei voi välttyä kohtaamasta tarinoita ja saagoja menneiltä ajoilta. Ahonen kertookin luennolla asiatiedon ohessa tarinoita kohtaamisista matkoillaan sekä lyhennelmän Lekamöyenin saagasta.

Ahonen on tamperelainen tietokirjailija ja luontokuvaaja, joka on kirjoittanut tähän mennessä neljä tietokirjaa. Pohjois-Skandinavian vaellusreitit julkaistiin vuonna 2014, Keski-Skandinavian vaellusreitit helmikuussa 2016, Pohjois-Norjan rannikkoreitit 2017 ja Etelä-Skandinavian vaellusreitit 2019.

Viides kirja nimeltä Pyhän Olavin retkeilyreitit ilmestyy tänä keväänä. Kirja kertoo Savonlinnasta Ahvenanmaalle ulottuvasta reitistä, joka kulkee myös Joutsan kautta, tarkemmin Leivonmäen kylän ja kansallispuiston. Kirjaston luennolla Ahonen kertoo hieman myös tästä tulevasta kirjasta.

Janne Airaksinen

Yläkuvassa on Pohjois-Norjassa Lofoottien saariryhmällä sijaitseva Glomtinden. Kuva Harri Ahonen.

Tagged with →