Joutsalaislähtöinen hiihtäjä Veli-Matti Räsänen pääsi maailman suurimmassa hiihtotapahtumassa Ruotsin Vasaloppetissa melkein 60 parhaan joukkoon. Räsänen hävisi niukasti loppukirissä ja sijoittui sijalle 61.

Vasaloppet hiihdettiin sunnuntaina. Kilpailun reitti kulki 90 km matkan Sälenistä Moraan. Vasaloppetissa noin 16.000 hiihtäjää starttaa yhtä aikaa kilpailuun. Kisaa edeltävänä yönä ja aamuna satoi noin 10 senttiä uutta lunta radalle, mikä teki kisaurakasta erittäin raskaan.

– Lähdin avoimin mielin kisaan, olihan kyseessä elämäni pisin hiihtokisa tähän asti, eikä siten tiennyt mitä tuleman pitää. Valmistautuminen meni kuitenkin kaikin puolin mainiosti ja hiihto tuntui hyvältä alusta alkaen. Puolimatkaan asti hiihdin pääporukassa, minkä jälkeen syntyi eroja vauhdin noustessa, kommentoi Räsänen

– Olosuhteet olivat erittäin pehmeät ja vaihtelevat, joten kun neljä tuntia ja 42 minuuttia taivaltaa, niin matkalle osuu väistämättä heikkoja hetkiä. Pääsin hyvään ryhmään viimeisellä 30 kilometrillä ja onnistuin taistelemaan sijoituksellisesti nousujohteisen hiihdon. Top60-sijoitus olisi oikeuttanut Visma Ski Classicsin pistesijaan. Kokonaisuudessaan olen tyytyväinen suoritukseen ja Vasaloppet tapahtumana on hieno kokea. Tästä nyt palautellaan ja jatketaan sitten kohti loppukauden kilpailuja, kertoi Räsänen.

Markku Parkkonen

Tagged with →