JoSePa kohtasi lauantaina toiseksi viimeisessä kotiottelussaan Futsal-liigassa Someron Voiman. Tilannerikkaassa ottelussa SoVo hallitsi maalinteon huomattavasti isäntiään paremmin ja lopputulos 3–9 ei jätä hirveästi selittelylle sijaa.

Puoliajalla SoVo johti 2–0. Ottelussa panosta oli lähinnä JoSePalla sekä pudotuspelien että jonkin verran myös karsintojen suhteen. SoVon sijainti sarjataulukossa oli käytännössä sementoitu kuudenneksi. Tämä jonkin verran näkyi kentällä, puolustaminen ei vieraita hirveästi kiinnostanut.

Ottelu alkoi SoVon hallinnalla, mutta tolppaa lähemmäksi ei vieraat alkuminuuteilla päässeet. Minuuttien 5–15 välillä JoSePa sai otteen pelistä ja maalipaikkoja syntyi keskimäärin kerran minuutissa. Toki SoVokin niitä sai, mutta JoSePalla oli selkeä ote pelistä.

Sitten Gesim Voca teki SoVolle kaksi helpon näköistä maalia, ja JoSePa peli lamaantui loppujakson ajaksi. Toinen jakso oli hyvin samannäköistä peliä, JoSePa loi enemmän paikkoja, SoVo teki paikoistaan maalit. JoSePa teki muutamia helppoja virheitä ja niistä kokeneet vieraat rankaisivat ilman armoa.

JoSePan maalitekoyritykset menivät pakottamiseksi, muun muassa kahdesta metristä avopaikasta pallo ohjataan yhtä paljon ohi. JoSePan hyökätessä ahnaasti SoVo ratkoi pelin Arber Istrefin ja Vocan henkilökohtaisten taidonnäytteiden avulla.

Kummallinen peli. Maalipaikat menivät niukasti isännille, maalit selkeästi vieraille. Hyökkäyssuuntaan maalintekoa lukuun ottamatta JoSePa esiintyi vähintäänkin kelvollisesti. JoSePa sai muun muassa erikoistilanteista väsättyä erinomaisia maalipaikkoja, mutta hyvätkin vedot suuntautuivat kohti maalivahtia.

Loppua kohti vetoihin tuli niin paljon puristusta, että kehikoiden väliin oli vaikea osua. Rentous löytyi vasta tilanteessa 0–6, ja kotijoukkue pääsi hieman numeroita kaunistelemaan. SoVon kova rutiini näkyi nimenomaan maalinteossa, toki heilläkin riitti paikkoja tuhlattavaksi asti.

Petri Hentinen

Yläkuva: SoVo hallitsi maalinteon isäntiä paremmin. Kuva: Jonna Keihäsniemi

Tagged with →