JoSePa otti otteen pudotuspelipaikasta Futsal-liigassa voittamalla viimeisessä runkosarjan ottelussaan PP-70:n maalein 6–4 (3–0).

Edellispäivän Somero-peliin verrattuna nyt oli molemmilla joukkueilla pelissä panosta. PP halusi välttää karsinnat ja JoSePalla oli lisäksi vielä mahdollisuus pudotuspeleihin. Lataus näkyi kentällä.

JoSePa otti pelissä alusta asti ohjat käsiinsä. JoSePan palloton peli oli koko ajan hyvää, eikä PP päässyt oikein missään vaiheessa ylös tarpeeksi nopeasti ollakseen vaarallinen. Silloin kun JoSePa pelasi palloa syvällä omalla alueella, PP yritti prässätä aktiivisesti. JoSePan pitkät avaukset kuitenkin tarkasti Oskari Luoman ja Otto Piilin haltuun, ja paine saatiin näin purettua.

Luoma teki JoSePan avausmaalin riiston jälkeisestä ylösnoususta, 2–0 tuli kulmapotkusta Benno Hanslianin laukauksesta, ja 3–0 taas riiston jälkeisestä ylivoimahyökkäyksestä, tekijänä Matias Paappanen. Toisella puoliajalla JoSePalla oli heti avopaikka 4–0:aan, mutta heti perään PP sai illan ainoan kunnon vastahyökkäyksen perille asti ja kavensi tilanteeksi 3–1.

Vähän aikaa jännättiin, tuleeko PP vielä rinnalle, mutta kovaa painetta he eivät JoSePan puolustukselle saaneet aikaiseksi. 26 minuutin jälkeen Jari Kotimäki pelataan onnistuneella bloikkipelillä vapaaksi ja hän vie JoSePan 4–1 johtoon. PP yrittää vielä, mutta joutuu pyörittämään palloa kaukana JoSePan maalista eikä pääse paikoille.

Benno Hanslianin 5–1 tulee 32 minuutin kohdalla, ja aika pian tämän jälkeen PP otti reikäpaidan käyttöön. PP onnistui reikäpaitapelaamisessa hyvin, mutta ihan iholle he eivät kuitenkaan päässeet.

JoSePan puolustus ja vastahyökkäyspeli oli sunnuntaina rautaa. PP joutui pyörittämään palloa pitkiä aikoja alhaalla, ja sieltä maaleja harvoin tehdään. Mitä pidemmälle ottelu meni, sitä enemmän alkoi vieraiden puolella suu käymään myös tuomareitten suuntaan. Tuomarikaksikko onnistui kuitenkin hyvin ja oli johdonmukainen verrattuna edellispäivän tuomarointiin. JoSePan parhaana palkittiin Benno Hanslian, vierailta Markus Säde.

JoSePa on sarjassa kahdeksas tai yhdeksäs. JoSePa kohtaa viimeisellä kierroksella vieraspelissä Tornion Palloveikot, joka taistelee vielä kotiedusta pudotuspeleihin. JoSePan kanssa sijasta kahdeksan kilpaileva SieviFs taas kohtaa runkosarjan voittoa tavoittelevan FC Kemin.

Petri Hentinen

Yläkuva: Hyvää joukkuehenkeä JoSePan pelaajien kesken. Otto Piili ja Jari Kotimäki vaihtavat etualalla ylävitoset, ja Jarkko Kosunen ja maalivahtI Aake Partio tekevät samaa taustalla. Kuva: Jonna Keihäsniemi.

Tagged with →