Joutsan kunnan sosiaalitoimistossa asiointi tapahtuu maaliskuun alusta alkaen vain ajanvarauksella. Kiireellisissä asioissa työntekijään saa yhteyden päivystysnumerosta.

Tällä hetkellä sosiaalitoimisto on avoinna maanantaista torstaihin aamupäivisin kolmen tunnin ajan, tosin asioinnit tapahtuvat jo nyt pääsääntöisesti ajanvarauksella. Maaliskuun alussa tapahtuvan muutoksen taustalla vaikuttaa keskeisesti pyrkimys parantaa toimiston työntekijöiden turvallisuutta sekä myös toimeentulotukeen liittyvän asioinnin tarpeen väheneminen toimistossa.

Sosiaalitoimistossa työskentelevät johtava sosiaalityöntekijä, yksi sosiaalityöntekijä, sosiaaliohjaaja ja toimistotyöntekijä, ja lisäksi sosiaalipalveluissa on tällä hetkellä yksi täyttämätön sosiaalityöntekijän virka.

Kahden ensin mainitun työt sisältävät myös paljon muualla kuin toimistolla tapahtuvia tapaamisia, esimerkiksi kotikäyntejä sekä yhteistyötapaamisia, ja sosiaaliohjaaja puolestaan työskentelee osan työajastaan koulukuraattorina. Työntekijät ovat siis välillä poissa toimistolta, eikä yksin toimistossa työskentelyä pidetä turvallisena. Turvallisuusasia on noussut keskeisesti esiin erityisesti, kun yksi sosiaalityöntekijän virka on täyttämättä.

Tarja Kuikka

Tagged with →