JoSePa kävi hakemassa tärkeät pisteet Tampereelta Futsal-Liigassa. Ilves FS joutui antamaan kaikki tarjolla olleet pisteet vieraille maalein 2-3 (1-2).

Ottelussa oli panoksia yllin kyllin. Suomen menestyksekkäin futsal-seura Ilves on sarjassa viimeisenä ja lähellä putoamista, eli käytännössä pakkovoiton edessä. JoSePakaan ei ollut putoamispeikolta turvassa, tosin playoff-paikkakin oli ennen peliä mahdollinen. JoSePalta jäi viime metreillä kotiin Matias Paappanen, ja lämmittelyn jälkeen selvisi ettei Jarkko Kosunenkaan pysty pelaamaan, molemmilla flunssa. Näinollen Eetu Oksaselle ja Tuukka Korhoselle oli tarjolla hajaminuuttien sijaan runsaasti peliaikaa.

Ensimmäinen kymppi mentiin tasaisissa merkeissä. Kosusen puuttuminen takalinjoilta näkyi siinä, että alussa JoSePa hukkasi miehiä puolustuksessa, mutta vähitellen roolit löytyivät takalinjoilla. 0-1 JoSePalle tuli hyvin tyypillisellä tavalla futsalissa. Ensin karmean harhasyötön jälkeen avopaikka Ilvekselle JoSePan päässä, Aake Partion torjunnasta pallo Jari Kotimäelle joka rynni oikealta laidalta läpi ja syötti takatolpalle liukuneelle Otto Piilille; 0-1. Ilveksen Ali Al-Zubeidi tasoitti 17:llä minuutilla väkisin puoliaikalukemat 1-1.

Toisen jakson aluksi JoSePa siirtyi kulmakuvion jälkeen taas johtoon, kun Oskari Luoma liukui Benno Hanslianin syötöstä pallon takatolpalta sisään. Jatkossa JoSePan puolustuspaketti pysyi hyvin kasassa, eikä Ilves hirveästi paikkoja saanut. Tuukka Korhonen riisti pallon pois ja tuikkasi läpiajosta JoSePan jo 1-3 johtoon 32 minuutin kohdalla. Tämän jälkeen Ilves pelasi koko loppupelin reikäpaidalla, mutta sai ainoastaan yhden maalin ihan pelin loppuhetkillä.

JoSePa pelasi alun pienen sekoilun jälkeen hyvän ja ehjän ottelun. JoSePan oma peli pysyi koko ajan sillä tavalla paketissa, ettei Ilves hyökkäyspäässä saanut muodon murtavia syöttöjä juurikaan aikaiseksi. Reikäpaidallakin Ilveksen laukaukset lähtivät pääosin kaukaa, ja kotijoukkue pyöritti palloa kaukana JoSePan maalista. Mikko Paappasen sanoin: ”Lopulta hyvä ja ehjä peli meiltä. Erityisen iloinen olen siitä, ettei mistään näkynyt että Tuukka Korhonen ja Eetu Oksanen eivät hirveästi ole peliaikaa saaneet vielä tällä kaudella, hieno esitys molemmilta.”

Sarjassa JoSePa tarrasi sarjapaikkaan vähintäänkin kaksin käsin, lisäksi viikonlopun muissa otteluissa tulokset takasivat sen, että pudotuspelipaikkakin on JoSePan omissa käsissä. Haastetta kuitenkin siinä riittää, todennäköisesti se edellyttää kuutta pinnaa ensi viikonlopun tuplapeleistä kotona. Lauantaina Joutsaan saapuu SoVon maalintekosirkus Arber Istrefin johdolla, ja sunnuntaina on vastassa JoSePan takana viiden pisteen päässä oleva PP-70.

Petri Hentinen

Tagged with →