Joutsan kunta järjestää tänäkin vuonna kaksi perheretkeä kunnan perhetyön asiakasperheille sekä vähävaraisille joutsalaisille lapsiperheille. Retkikohteet ovat viime vuosien tapaan kesällä Tykkimäen huvipuisto ja syksyllä Peurungan kylpylä.

Retkien järjestämisellä pyritään tarjoamaan perhetyön asiakasperheille ja vähävaraisille lapsiperheille toimintaa, joka taloudellisista tai muista syistä johtuen jäisi perheiltä omin voimin toteuttamatta. Käytännössä retkillä toimitaan siten, että vanhemmat vastaavat itse lastensa huolenpidosta ja kunnan perhetyöntekijöiden rooli on vastata yleisistä järjestelyistä ja tarvittaessa tukea vanhempia.

Molemmille retkille mennään kahdella linja-autolla. Retkien järjestäminen maksaa kunnalle yhteensä 7.000 euroa. Kesäretken osalta kustannuksiin sisältyvät kuljetus, huvipuistoranneke ja lounas, kylpyläretken osalta kuljetus, kylpylän sisäänpääsymaksu ja lounas. Kustannuksiin käytetään Reino Järvisen rahaston varoja.

Tarja Kuikka

Tagged with →