Ampumahiihdon MM-kilpailuissa Italian Anterselvassa kilpailtiin lauantaina naisten 4×6 kilometrin ja miesten 4×7,5 kilometrin viestit. Suomen naisten nelikko Suvi Minkkinen, Mari Eder, Kaisa Mäkäräinen ja Erika Jänkä sijoittui 11:nneksi. Sijoitus oli joukkueelle kauden paras. Viestin voitto meni MM-kisoissa mitaleja rohmunneelle Norjalle, jolle Suomi jäi kaksi minuuttia ja 40 sekuntia.

Aloitusosuuden hiihtänyt Joutsan Pommin Suvi Minkkinen käytti osuudellaan kolme varapatruunaa ja saapui vaihtoon sijalla 21. Ero kärkeen ensimmäisessä vaihdossa oli puolitoista minuuttia.

– Vähän oma veto alakanttiin. Harmittaa, että se aikaero venyi jo niin isoksi. Oma fiilis ei ollut ihan niin huono, mitä se kellossa näytti. Jouduin suksivalinnassa tekemään kompromissia ja ensimmäisellä puoliskolla, mikä oli varjossa, ei suksi liukunut kovin helposti. Toisella puoliskolla, mikä oli auringossa, suksi oli tosi hyvä. Kyllähän se kokonaisuuteen vaikuttaa, kun toisella puolella joutuu niin paljon työstämään. 

Markku Parkkonen

Tagged with →