Ampumahiihdon MM-kilpailut jatkuivat välipäivän jälkeen tiistaina Italian Anterselvassa naisten 15 kilometrin normaalimatkalla. Kaisa Mäkäräinen sijoittui parhaana suomalaisena kisojen kolmannen henkilökohtaisen matkan 21:nneksi. Voiton vei jälleen isäntämaan Dorothea Wierer, joka otti normaalimatkalla jo kisojen kolmannen mitalinsa. Mäkäräinen jäi voittajasta reilut kolme minuuttia.

Joutsan Pommin Suvi Minkkinen (kuvassa) oli normaalimatkan toiseksi parhaana suomalaisena 39:s ja nappasi samalla uransa kolmannen kerran maailmancupin pisteitä. Eroa kilpailun voittaneeseen Wiereriin kertyi neljä ja puoli minuuttia.

– Ihan positiivinen kisa ja hyvä mieli tämän jälkeen. Hiihdossa oli aika paljon enemmän taistelumieltä kuin pikakisassa. Pitkä kisa on yleensä minulle vähän haasteellinen, mutta tänään oli ihan tasapainoinen suoritus.

Minkkinen onnistui myös ampumapenkalla, sillä hän selvitti normaalimatkan kahdella sakkominuutilla.

– Kaksi sakkoa on hyvä suoritus, mutta ei se mitään venymistä ole. Ainahan sitä toivoisi, että vähän pysyisi venymään. Viimeinen laukaus ehkä vähän harmittaa, tuntuu, että saatoin olla jo menossa viimeiselle kierrokselle, kun se ammunta tuntui niin hyvältä, totesi Minkkinen.

Markku Parkkonen

Tagged with →