Raikkailla ja sävykkäillä jazziskelmätulkinnoillaan esiin noussut, Leivonmäellä asuva laulaja-lauluntekijä Eva Vikman (kuvassa) julkaisee tänään esikoisalbuminsa, jossa kuuluvat suomalaisten rakastamat, 60 vuoden takaiset ikivihreät uusin jazzsovituksin. Samalla albumilla kuullaan myös Vikmanin omasta kynästä uusia, ikivihreiden inspiroimia kappaleita.

1950–60-lukujen taitteessa Suomessa elettiin käännösiskelmien, jazzahtavan tanssimusiikin sekä latinalaisamerikkalaisvaikutteisten rytmien kultavuosia. Aikakauden musiikkiin mieltynyt Eva Vikman on keskittynyt artistiurallaan nostamaan nämä hyväntahtoiset, unohtamattomat ikivihreät nykypäivän valoon.

Vikmanin rinnalla soittava, Suomen eturivin jazzmuusikoista koostuva huipputrio Lassi Kouvo, Ilkka Hanski ja Eki Vikman vastaa puolestaan siitä, että klassikot saavat alleen moderneja, lattarisävyillä maustettuja, svengaavia sovituksia, jotka kunnioittavat kappaleiden alkuperäistä tunnelmaa. 

Monipuolinen, pitkänlinjan musiikkivaikuttaja Seppo Hovi uskoo menneiden vuosikymmenten iskelmämelodioiden antavan evästä myös uuden polven jazzareille. Laulaja-lauluntekijä Eva Vikman on ammentanut ikivihreiden klassikoiden luomasta harmoniasta ja tunnelmasta vaikutteita myös omiin sävellyksiinsä ja sanoituksiinsa, joita kuullaan tulevalla pitkäsoitolla. Esikoisalbumi Iltaa, hyvää iltaa on fifty-fifty sekoitus evergreenejä sekä Vikmanin omia kappaleita.

Eva Vikmanin esikoisalbumi Iltaa, hyvää iltaa on kuunneltavissa digitaalisissa striimauspalveluissa tänään. Albumilla soittavat Lassi Kouvo (piano), Ilkka Hanski (kontrabasso) ja Eki Vikman (rummut ja perkussiot). Studiotuotannosta vastaa Robert de Godzinsky/ Sound Team Godzinsky Oy ja koko albumin tuottaa Eva Vikman. Pitkäsoiton julkistuskeikka järjestetään huomenna keskiviikkona Suistoklubilla Hämeenlinnassa.

Tarja Kuikka

Kuva: Tuomas Mäkelä

Tagged with →