Keski-Suomessa etsitään parhaillaan palkittavaksi järjestöpositiivisia tekoja ja henkilöitä. Hyvän kierre -palkinto myönnetään hyvästä teosta, joka on edistänyt järjestöjen ja kunnan välistä yhteistyötä viimeisen vuoden aikana ja henkilölle, joka on toiminnallaan edistänyt järjestöjen ja kunnan välistä yhteistyötä viimeisen vuoden aikana.

Hyvän kierre -kilpailu liittyy Keski-Suomen Yhteisöjen Tuki ry:n Järjestöpositiivisuus palkitsee! -elinvoimapajakiertueeseen, joka pidetään maaliskuussa maakunnassa. Pajoissa on kyse kolmivuotisen, vuonna 2018 aloitetun kiertueen päätöstilaisuuksista, joita järjestetään maakunnassa seitsemällä alueella. Hyvän kierre -palkinto jaetaan jokaisessa pajassa.

Joutsan, Luhangan ja Toivakan yhteisen elinvoimapajan ajankohta on 12. maaliskuuta. Tuolloin mainittujen kuntien alueilla toimivilla yhdistyksillä, kuntien viranhaltijoilla ja luottamushenkilöillä on mahdollisuus kokoontua Luhangan kylätalolle keskustelemaan järjestöyhteistyöstä omalla alueellaan.

Ehdotuksia Hyvän kierre -palkinnon saajista voi tehdä joko omasta kunnasta tai muusta Keski-Suomen kunnasta. Ehdotukset tulee tehdä sähköisesti Yhdistystorin kautta ja ne on tehtävä viimeistään viikkoa ennen asianosaisen kunnan elinvoimapajaa.

– Tämä on hyvän mielen kisa, johon kuka vaan voi ehdottaa palkittavia. Palkitsemme henkilöitä ja tekoja, jotka ovat edistäneet järjestöjen ja kunnan välistä yhteistyötä, kertovat elinvoimapajakiertueen järjestäjät Anu Hätinen (kuvassa vas.) ja Katariina Luoto Keski-Suomen Yhteisöjen Tuki ry:stä.

Tarja Kuikka

Kuva: Jenni Helin