Viime numerossamme kerroimme, kuinka Rutalahden lasinkeräysastian suuri keräyssäkki oli pilattu mättämällä molokkiin toista kuutiota ikkunalasia. Jälkien siivoaminen ja säkin vaihtaminen maksavat pari tonnia.

Ei se siihen jäänyt. Joutsan tekninen osasto kiinnitti lasinkeräysastian luukun ruuveilla kiinni sekä asensi kannen päälle pahvin kuvan mukaisen tekstillä. Siitä huolimatta joku oli repinyt kannen auki ja pudottanut sinne kaksi kassillista lasipurkkeja. Reikäisen säkin vaihdon yhteydessä purkit todennäköisesti putoavat astian pohjalle, jonkun pitää noukkia ne ylös ja taas tuli lisäkustannuksia. Tämä havaittiin tiistaina 4.2.

Tämä kaikki menee kuntalaisilta perittävään perusmaksuun kuten aiemminkin ikkunalasista aiheutuvat kustannukset. Rutalahden lasinkeräysastiaan liittyvät väärinkäytökset näkyvät siten jokaisen laskussa.

Janne Airaksinen

Yläkuva: Yksittäinenkin henkilö voi tehdä kallista laskua, kun kierrättää väärin ohjeita noudattamatta.

Tagged with →