Paikallisia kaupan alan palveluita keskitetään saman katon alle, kun Joutsan apteekki avaa myymälänsä S-market Joutsan liikekiinteistössä kesäkuussa. Uudistuksessa Alkolle remontoidaan kiinteistöön uudet tilat ja apteekki muuttaa Alkon nykyisiin tiloihin. Samassa yhteydessä myös S-marketin myymäläilmettä päivitetään uuden S-market konseptin mukaiseksi.

Osuuskauppa Keskimaan omistamassa S-marketkiinteistössä aloitetaan muutostyöt jo kuluvan kuun aikana. Tässä vaiheessa Alkolle rakennetaan pullonpalautuspisteen kohdalle uudet tilat. Kun Alko on siirtynyt uuteen tilaan, remontoidaan entisestä Alkon tilasta Joutsan apteekille myymälätila.

S-marketissa muutostyöt tehdään yöaikaan, jotta häiriöt asiakkaille ovat mahdollisimman vähäisiä. Marketin osalta muutostyöt saadaan valmiiksi pääsiäiseen mennessä. Alko siirtyy uuteen sijaintiin toukokuun lopulla, jonka jälkeen apteekki pääsee avaamaan uuden myymälän kesäkuun aikana. 

− Lähdemme tekemään muutoksia kiinteistössä erittäin hyvillä mielin. Apteekin ja Alkon myymälät saman katon alla meidän marketpalveluiden kanssa parantavat palvelukokonaisuutta merkittävästi. Samalla raikastamme myös oman myymälämme ilmeen ja rakennamme myymälään paljon toivotun paistopisteen, kertoo S-market Joutsan marketpäällikkö Ville Nurmi.

Hän kertoo, että pullonpalautushuone on aikoinaan tehty poikkeuksellisen tilavaksi, ja siellä on lähes yhtä paljon tilaa käytettävissä kuin Alkon nykyisessä myymälässä. Pullonpalautuskonetta ei tarvitse remontissa merkittävästi siirtää.

Joutsan apteekin apteekkari Virpi Kortemäki on puolestaan etsinyt apteekille sopivia tiloja jo pidemmän aikaa.

− Olemme etsineet toimintaamme paremmin sopivia, uudenaikaisia tiloja siitä saakka, kun tulin Joutsan apteekkariksi syksyllä 2018. S-marketin yhteyteen saamme tilat, jotka vastaavat paremmin tarpeitamme ilman suuria remontteja ennen muuttoa.

– Tavoitteena on siirtää toiminta uuteen toimitilaan kesäkuun aikana. Siihen asti apteekkimme palvelee normaalisti nykyisissä tiloissa, kertoo Joutsan apteekin apteekkari Virpi Kortemäki.

Myös Joutsan Alkon tilojen siirtymisen yhteydessä toteutetaan Alkon myymälässä konseptiuudistus. Siinä huomioidaan muun muassa vanhojen kalusteiden kierrätys ja hyödyntäminen sekä energiaratkaisut.

− Joutsan Alkon valikoima koostuu 800 kysytyimmästä tuotteesta, jossa painotusta tehdään varsinkin vihreiden valintojen tuotteisiin, Alkon palvelupäällikkö Sini Lahti kertoo.

Janne Airaksinen

Yläkuva: S-market Joutsan marketpäällikkö Ville Nurmi kertoo, että marketin osalta muutostyöt saadaan valmiiksi pääsiäiseen mennessä.

Joutsan apteekin apteekkari Virpi Kortemäki on puolestaan etsinyt apteekille uudenaikaisempia tiloja jo pidemmän aikaa.