Joutsan Joutopäivät pidetään ensi kesänä 3.–5.7. Pääjärjestelyvastuussa on viime vuosilta tuttuun tapaan Joutsan yrittäjäyhdistys. Joutopäivämarkkinoiden paikaksi on vakiintunut Joutsan uimala (kuvassa), ja siellä ne pidetään tulevanakin kesänä.

Joutsan Yrittäjien puheenjohtajan Visa-Matti Kuitusen mukaan yhdistys kartoittaa parhaillaan muiden tahojen Joutopäiväviikonlopuksi suunnittelemia tapahtumia. Kuitusen itse Joutopäivien aikaan järjestämiin Kellari Garden Partyihin on jo vahvistettu pääesiintyjiksi perjantaille Stig ja lauantaille Abreu.

Joutsan Yrittäjät järjestää lähiaikoina palaverin kaikille Joutopäivien järjestelyistä kiinnostuneille.

Yleisöä vuoden 2019 Joutorockissa.

Joutorock samaan aikaan Markkinoiden kanssa

Viime vuonna ensimmäisen kerran järjestetty uusimuotoinen Joutorock saa jatkoa. Vuoden 2020 Joutorock järjestetään Joutsan Pankkiaukiolla 15.8. Samalle viikonlopulle ajoittuvat tällä kertaa myös Jousan Markkinat.

– Olemme pohtineet Markkinoita järjestävän lions-clubin kanssa, miten saamme molemmat tapahtumat sopimaan Länsitien alueelle. Markkinoiden aluetta siirretään osin vanhan Patarouvan piha-alueelle, koska Pankkiaukio on Joutorockin käytössä, kertoo Joutorockia järjestävän Jouhos Oy:n yrittäjä Visa-Matti Kuitunen.

Kuitunen otti viime vuonna melkoisen riskin järjestäessään ensimmäisen uusimuotoisen Joutorockin. Tuolloin pääesiintyjänä oli Eppu Normaali. Kun tapahtuma sujui hyvin ja palaute oli positiivista, päätettiin Joutorockin tarinaa jatkaa.

Ensi kesän esiintyjiksi Joutorockiin on tulossa Popeda, Arttu Wiskari, Kotiteollisuus ja Dingo.

Viime vuonna Joutorockin järjestelyistä vastasivat ostopalveluina lähes kokonaan paikkakunnan ulkopuoliset tahot. Visa-Matti Kuitunen pohtii parhaillaan, miten voisi saada järjestelyissä enemmän hyödynnettyä muun muassa paikallisten yhdistysten työpanosta.

Markku Parkkonen

Joutsan Yrittäjien puheenjohtaja Visa-Matti Kuitunen on ensi kesänä useammankin kesätapahtuman takana.