Joutsan kunta työllistää jälleen nuoria kesätöiden merkeissä. Asiasta päätti kunnanhallitus maanantaina. Tulevana kesänä 2020 töitä on tarjolla peruskoulun päättäneille ja muille vuosina 2002–2004 syntyneille nuorille kunnan eri toimipisteissä. Työnantajille (yritykset/yhdistykset/yksityiset henkilöt) maksetaan tukea työllistämiseen 50 prosenttia palkkakustannuksista, kuitenkin enintään 170 euroa per nuori.

Määrärahaa työllistämiseen varataan 17.500 euroa ja määrärahat kohdennetaan hallinnonaloittain. Paikat julistetaan haettavaksi kuntarekryssä ja valinnat tekee esimiehistä koottu ryhmä.

Kunnan kesätyöt ovat vanha perinne paikkakunnalla. Vuonna 2019 työllistettiin yli 40 nuorta kunnan eri osastoille keskimäärin kahden viikon ajaksi. Nuorille maksettiin työjaksosta tuolloin palkkaa 345 euroa sisältäen lomakorvauksen.

Janne Airaksinen

Tagged with →