Kirkolliskokous- ja hiippakuntavaltuustovaalit pidetään 11.2. hiippakunnittain. Äänioikeus vaaleissa on papeilla ja seurakuntien luottamushenkilöillä. Tiedot kirkolliskokousvaalien ehdokkaista ja valitsijayhdistyksistä löytyvät netistä ehdokasgalleriasta osoitteessa: ehdokasgalleria.evl.fi. Ehdokasgalleria tarjoaa ehdokkaille viestintäkanavan, jossa he pääsevät kertomaan itsestään ja valitsijayhdistyksestään. Olen käynyt tutustumassa galleriaan ja suosittelen sitä lämpimästi.

Olen ollut aikaisemmin kaksissa kirkolliskokousvaaleissa ehdokkaana, enkä kadu sitä tänäkään päivänä. Ehdokkaana sai paljon kokemusta ja pääsi verkostoitumaan useiden yhteyttä ottaneiden henkilöiden kanssa. Kirkolliskousvaalit ovat tärkeät vaalit, valitaanhan niissä jäsenet kirkon korkeimpaan päättävään elimeen.

Jokainen tekee itsenäisesti äänestyspäätöksen. Haluan kuitenkin kertoa mitä asioita itse harkitsen ennen valintapäätöstä. Minulle on tärkeä ehdokkaan arvopohja. Päätöksiä tehdessä jokainen päättäjä tekee päätöksensä omien arvojensa pohjalta, tosin muidenkin kantoja kuullen ja tarvittaessa kompromissejakin tehden.

Onnea ja Jumalan siunausta vaaleihin toivottaen

Niilo Nieminen
kirkkovaltuustoryhmän puheenjohtaja
Joutsan seurakunta

Puheenvuoro-palstan kirjoitukset ovat Joutsan Seudun lukijoiden mielipidekirjoituksia.

Tagged with →