Joutsalaislähtöinen Veli-Matti Räsänen oli mukana viime viikonloppuna Vöyrin SM-hiihdoissa perjantaina vapaan pariviestissä ja lauantaina perinteisen 15 km väliaikalähdössä.

Perjantaina Räsänen pääsi 15 joukkueen finaaliin joukkuekaveri Henri Jelosen kanssa. Loppusijoitus oli 14:s. Lauantain kisassa Räsänen oli hienosti 24:llä sijalla yli 140 hiihtäjän joukossa.

– Palautuminen Marcialongasta sujui yllättävän hyvin ja perjantain pariviestissä pystyin hiihtämään parasta vaparia vuosikausiin. Vire oli erinomainen ja suksi toimi loistavasti. Itselle on harvinaista, että vapaalla jaksaa lapata monta osuutta käytännössä täysiä katkeamatta sen enempää. Sama tunne oli sekä alkuerissä että finaalissa. Tavoite pariviestissä oli päästä finaaliin Henkan kanssa ja siinä onnistuttiin, kommentoi Räsänen perjantain kisaa.

Räsänen kertoi, että lauantaiaamuna tunsi hyvin, kuinka perjantain pariviesti oli jysähtänyt jäseniin melko voimakkaasti. Lisämaustetta kisapäivään antoi jälleen myös erittäin haastava keli.

– Suksivalinta osui omalla kohdalla kuitenkin nappiin. Ensimmäinen 7,5 km puolisko sujui hiihdollisesti mollivoittoisesti. Väsy painoi kintereissä, mutta ajattelin tahkota koko ajan vain niin kovaa kuin sietää. Hiihto alkoi aueta toisella puoliskolla ja sain tehtyä lopulta nousujohteisen suorituksen raastavassa kisassa. Voin olla tyytyväinen 24:een sijaan, joka tuli kovalla taistelulla, sillä tuntemus kisan aikana ei viitannut lähellekään noin korkeaan sijoitukseen.

Takana Räsäsellä on nyt viiteen viikkoon kymmenen kilpailua ja yhteensä 200 kilpailukilometriä.

– Tähän väliin on hyvä aika hengähtää hetki ja harjoitella, jotta virtaa riittäisi myös loppukauden koviin kilpailuihin, summasi Räsänen.

Markku Parkkonen

Tagged with →