Suomalaisen matkailubisneksen legendaarisimmasta liikemiehestä Kalevi Keihäsestä kertova Keihäsmatkat-televisiosarja on ensimmäisten jaksojen osalta nähtävissä Ruutu-nettipalvelussa. Ainakin sarjan ensimmäisessä jaksossa on mukana hiukkasen joutsalaistakin väriä. Sarjan Turkissa kuvatuissa osuuksissa olivat nimittäin avustajina mukana joutsalaiset Pirjo ja Teuvo Slant.

– Olin viime syksynä Turkin rastiviikoilla suunnistamassa ja samalla lomalla Pirjon kanssa. Kuulimme, että suomalaiseen televisiosarjaan etsitään vapaaehtoisia avustajiksi kuvauksiin ja päätimme ilmoittautua mukaan, kertoo Teuvo Slant.

Slantit näkyvät sarjan ensimmäisessä jaksossa ainakin muutamassa kohtauksessa Keihäsmatkojen turistien joukossa.

– Minua hiukan harmitti, että yksi osuus oli leikattu lähes kokonaan pois. Kohtauksessa olimme tulossa porsasjuhlista hotellille. Astuin niin hulppeasti ulos bussista, että ohjaaja totesi, ettei ”näin hyviä kännikäisiä ole ollut ikinä”. Lopullisessa jaksossa minusta sitten näkyy vain vähän jalkoja, harmitteli Slant pilke silmäkulmassa.

Teuvo Slant oli myös lähellä saada puheroolin.

– Apulaisohjaaja marssi luokseni ja käski ottaa kitaralaukun käteen. Minun olisi sitten pitänyt vastata Hannele Laurin repliikkiin, että ”Mä soitan, mitä mä osaan”. Siinä vaiheessa kuvausassistentti kuitenkin sanoi, että minua on käytetty niin monessa muussa kuvassa, etten voi olla soittajana tässä kohtauksessa.

Slantit olivat kuvauksissa mukana pari päivää aamusta iltamyöhään. Teuvo Slantin mielestä kokemus oli todella mielenkiintoinen ja opettavainen.

– Kuvauksissa oli hauskaa ja nämä mukana olleet huippunäyttelijät olivat erittäin mukavia ihmisiä, kehuu Slant.

Markku Parkkonen

Yläkuvassa Teuvo Slant (vas.), Kalevi Keihänen (näyttelijä Janne Kataja) sekä Pirjo Slant kuvaustauolla.

Tagged with →