JoSePa ja Liikunnan Riemu Jyväskylästä kohtasivat lauantai-iltana todella tärkeässä Futsal-liigan ottelussa Joutsassa. Molemmille olivat pisteet tarpeen, ja nyt kaikki kolme pinnaa jäivät Joutsaan. JoSePa jätti Riemun nollille 4–0 voitolla, puoliaikatilanne oli 2–0.

Ennen peliä JoSePalla oli takana jonkinmoinen tappioputki, lisäksi pelikiellot ja loukkaantumiset ovat vaikuttaneet jonkin verran JoSePan viimeaikaisiin esityksiin. Kahden viikon tauko tosipeleistä sai kuitenkin kotijoukkueen rivit täyteen. Riemulla oli takana muun muassa erinomainen esitys KaDya vastaan, Riemulaiset taipuivat vasta rankkareilla 0–0 päättyneessä pelissä.

Riemu on viime aikoina pyrkinyt kovaan prässiin, ja sillä alkoi myös peli JoSePaa vastaan. Ensimmäinen kymppi olikin Riemun hallintaa, ja Joutsan maalissa Aake Partio sai muutamaan kertaan venyä ihan äärirajoille. Riemun jauhamisen välissä Oskari Luoma kävi viemässä JoSePan 1–0 johtoon Tarkko Savelan pitkän syötön jälkeen.

Ensimmäisen kympin jälkeen Riemun kovin syke prässipelissä oli käytetty, ja pian painetta saatiin myös Riemun päätyyn. 13-15 minuutin välissä JoSePalla oli kaksi tolppavetoa ja yksi avopaikka Janne Kosusella. Paine päättyi kulmapotkuun, missä Tarkko Savela nosti pallon ristikulmaan ja Benno Hanslian veti suoraan ilmasta JoSePan komeasti 2–0 johtoon.

Toisella jaksolla JoSePa piti tilanteet hallinnassa alusta loppuun. Riemu sai edelleen pitää palloa, mutta JoSePa piti vieraat pois paraatipaikoilta yhtä maalinedushässäkkää lukuun ottamatta. Riemu sai keskisektorille noin 10 metriin luotua puolenkymmentä laukaisupaikkaa, mutta vedot menivät järjestään taivaan tuuliin. JoSePa sai parempia maalipaikkoja vastahyökkäyksistä, mutta vasta ajassa 30:30 koko pelin kovaa raatanut Otto Piili sai palkinnon, ja vei JoSePan vapauttavaan 3–0 johtoon.

Reilu kaksi minuuttia ennen loppua Riemu otti reikäpaidan käyttöön, mutta sekin tyssäsi Tuukka Korhosen pallonriistoon, joka lopulta päättyi Hanslianin tekemään 4–0 maaliin.

JoSePa pelasi pitkästä aikaa erinomaisen puolustuspelin. Ensimmäisen kympin jälkeen ei Riemu juurikaan maalipaikoilla juhlinut. Maalinteon tuska näkyi Riemulla aika selvästi, laukauksissa oli enemmän tahtoa kuin taitoa. Toki ilman Aake Partion torjuntoja ottelun alussa peli olisi voinut saada ihan toisenlaisen luonteen.

JoSePa pelasi aika riskittömän pelin, homma laitettiin pakettiin puolustuksen kautta. JoSePan parhaana palkittiin Janne Kosunen, joka yhdessä veljensä Jarkko Kosusen kanssa blokkasi aika monta vetoyritystä. Kentän näkyvin hahmo oli kuitenkin lauantaina Otto Piili. Otto tekee kentällä hiuksia nostattavia asioita, niin hyvässä kuin pahassakin. Ensimmäisellä jaksolla Otto vastasi lähes yksin JoSePan viidestä virheestä, toisaalta toisella jaksolla minuutti ennen 3–0 maalia Otto torppasi Riemun vaarallisen yv-hyökkäyksen antamalla tuomarille mahdollisuuden viheltää rike, ja niinhän siinä kävi. Ihan puolueettomasti ajateltuna ehkä siinä olisi ollut hyöty katsottavissa rikkeen viheltämisen sijaan.  Otto repii ja raastaa Pivot-pelaajana erinomaisesti, ensimmäisellä jakson riiston jälkeinen ylärimaveto vielä maassa maatenkin oli siitä hieno osoitus. Taistelija isolla teellä. Ainoa takaisku ottelussa oli Jari Kotimäen silmäkulma, joka aukesi maalinedustilanteessa. Hän lienee pelikunnossa paikkailun jälkeen.

Seuraava ottelu on kahden viikon päästä Espoossa GFT:tä vastaan. JoSePa taistelee edelleen sijoista 8–12, nyt noustiin vaihteeksi playoff-viivan päälle. Riemu on edelleen viimeisenä.

Valmentajan kommentit, Mikko Paappanen: –Kaksi viikkoa valmistauduttiin tähän otteluun, ja se näkyi tänään hienosti kentällä. Olimme scoutanneet Riemun hyvin, ja ottelusuunnitelma toimi. Alun prässi kestettiin ja sitten kaikki olikin jo hallinnassa. Hyvä peli meiltä varsinkin puolustussuuntaan, Riemu ei päässyt yllättämään millään osa-alueella.

Petri Hentinen

Valokuva: Jonna Keihäsniemi

Yläkuva: Ratkaisu on syntynyt JoSePan eduksi.

Tagged with →