Joutsalaislähtöinen Veli-Matti Räsänen jatkoi hyviä hiihtosuorituksiaan sunnuntaina Italiassa Visma Ski Classicsin kilpailussa Marcialongassa. Matkana oli 70 km. Räsänen oli lopputuloksissa 49. sijalla.

– Olen todella tyytyväinen suoritukseen. Tavoitteena oli sijoittua 60 parhaan joukkoon yhdessä maailman arvostetuimmista massahiihtotapahtumista. Olosuhteet muuttuivat kisaa edellisenä yönä, mikä aiheutti haasteita suksivalinnan ja latujen osalta, kertoo Räsänen.

Räsänen taisteli pääjoukon mukana koko nousuosuuden ajan ensimmäiset 20 kilometriä, mutta muutama kilometri myöhemmin hän joutui antautumaan pääjoukosta.

– Tämän jälkeen taitoin matkaa pienessä porukassa loppunousuun saakka. Viimeisessä 2,5 km loppunousussa puhtia riitti kuitenkin vielä hartioissa ja pystyin nostamaan siinä useampia sijoja.

Räsäsen puolentoista viikon kilpailureissu Keski-Eurooppaan oli kokonaisuudessaan onnistunut, mikä antoi uutta virtaa loppukaudelle.

– Seuraava kisa tuleekin vastaan jo tulevana perjantaina, kun SM-kilpailut hiihdetään Vöyrillä. Yritetään palautua tehokkaasti Marcialongasta SM-kisoihin. Vöyrillä ohjelmassa ovat perjantaina vapaan pariviesti, lauantaina perinteisen 15 km väliaikalähtö ja sunnuntaina vapaan sprintti.

Markku Parkkonen

Tagged with →