Joutsalaissyntyinen hiihtäjä Veli-Matti Räsänen ahkeroi viime viikolla kisoissa niin kotimaassa kuin ulkomaillakin. Räsänen hiihti Vantaan Suomen Cupissa tiistaina ja keskiviikkona sekä sunnuntaina Dolomitenlaufissa Itävallassa. Suomen Cupissa matkoina olivat tiistaina 10 km perinteisen väliaikalähtönä ja keskiviikkona 3×7,5 km viestit. Dolomitenlaufissa matkana oli 42 km perinteisellä tyylillä.

Suomen cupissa yksilömatkalla Räsäsen sijoitus oli 55:s ja viestissä Petoteamin joukkue oli yhdeksäs. Dolomitenlaufissa menikin sitten jo erinomaisesti, sillä Räsänen oli kovassa sakissa hopeasijalla.

Dolomitenlaufissa alamäkivoittoinen rata tarkoitti sitä, että kisa oli erittäin vauhdikas.

– Tunsin väsymystä Vantaan kisojen jälkeen, mikä lisäsi epävarmuutta. Kisan alussa tuntui kuitenkin, että olo on hyvä ja sukset ovat kilpailukykyiset, joten pystyin taistelemaan kärkisijoituksista. Viimeiset kilometrit olivat jatkuvaa asemien hakemista isossa porukassa. Sain hyvät asemat loppusuoralle tultaessa ja maalikameratarkastuksen jälkeen tulin lopulta toiseksi. Voitto jäi todella lähelle, sillä minulla oli sama aika voittajan kanssa. Olen kuitenkin tosi tyytyväinen suoritukseen kovatasoisessa ja arvostetussa pitkän matkan kilpailussa, kertoi Räsänen.

Vantaan Suomen cupin henkilökohtainen kilpailu oli Räsäselle kaikin puolin vaikea.

– Mikään osa-alue ei oikein ottanut toimiakseen, mikä veti mielen matalaksi. Keskiviikon viestin tavoitteena oli joukkueena sijoittuminen kymmenen parhaan joukkoon ja henkilökohtaisesti itseluottamuksen palauttaminen. Se onnistui ja pystyin tekemään ehjän suorituksen kaikki osa-alueet huomioiden, vaikka hiihdossa olikin selkeästi pientä väsymystä havaittavissa.

Seuraavaksi Räsänen hiihtää Marcialongassa Italiassa tulevana sunnuntaina.

Markku Parkkonen

Tagged with →