Perjantaina ampumahiihdon maailmancupissa Saksassa naisten 4×6 kilometrin viestissä Suomen nelikko Mari Eder, Suvi Minkkinen, Sanna Markkanen ja Johanna Pykäläinen sijoittui 19:nneksi. Viestin voittoon hiihti jälleen Norja ennen Ranskaa ja Sveitsiä. Suomi jäi kärjestä reilut viisi minuuttia.

Avausosuuden hiihtänyt Mari Eder saapui vaihtoon sijalla 11, 35 sekuntia kärjen jälkeen. Eder käytti osuudellaan kolme varapatruunaa pystypaikalla, mutta selvitti makuupaikan puhtaasti.

Toisella osuudella keskiviikon pikakilpailussa uransa ensimmäiset maailmancupin pisteensä saalistanut Joutsan Pommin Suvi Minkkinen jatkoi siitä mihin keskiviikkona jäi. Minkkinen käytti molemmilla ampumapaikoilla vain yhden varapatruunan ja hän nosti Suomen sijoituksen vaihtoon tullessaan sijalle seitsemän.

– Oli kivan tuntuista hiihtoa. Pääsin ensimmäisellä kierroksella hyvin peesiin ja tuntui, että siinä pääsi aika helpolla hiihtämään. Ei ollut tiukoilla. Pieniä virheitä penkalla, mutta ihan hyvät paikkaukset ekoilla varapatruunoilla.

Markku Parkkonen

Kuva: SAhL/Andrei Ivanov.

Tagged with →