Nelostien uudet nopeusvalvontakamerat toimivat ilmeisen hyvin ja luotettavasti. Aivan täydellinen uusi järjestelmä ei kuitenkaan taida olla. Eräs paikallinen autoilija oli äskettäin nimittäin joutunut tilanteeseen, jossa hänelle oli lähetetty aiheetta huomautus ylinopeudesta.

Paikallinen autoilija oli ajellut rajoitusten mukaista nopeutta pohjoisen suunnasta kohti Joutsaa. Varalaskupaikan jälkeen takaa tullut autoilija oli ryhtynyt ohittamaan joutsalaisautoilijaa ja autot olivat Pertunmaantien risteyksen valvontakameran kohdalla melko lailla rinnakkain. Kameran salamavalo välähti ja joutsalaisautoilija totesi, että siitäpä sai kiireinen ohittelija huomautuksen tai jopa sakon.

Toisin kuitenkin kävi, sillä jonkin ajan päästä joutsalaisautoilijan postiin ilmestyi poliisin huomautuskirje ylinopeudesta. Ilmeisesti valvontajärjestelmä ei ollut hoksannut katsoa, oliko kameran kuvassa mahdollisesti autoa ohittajan kaistalla.

Poliisille lähetetyn sähköpostikyselyn jälkeen joutsalaisautoilijan saama huomautus peruttiin virheellisenä ja anteeksipyyntöjen kera. Mutta näinkin voi käydä.

Markku Parkkonen

Tagged with →