Ampumahiihdon maailmancup jatkui muutaman päivän tauon jälkeen jälleen Saksassa. Paikkakunta vaihtui Oberhofista Ruhpoldingiin ja keskiviikon ohjelmassa oli naisten 7,5 kilometrin pikakilpailu. Päivän suomalaisnimi oli 31:nneksi sijoittunut Joutsan Pommin Suvi Minkkinen, joka nappasi myös samalla uransa ensimmäiset maailmancupin pisteensä. Puhtaasti ampunut Minkkinen jäi kilpailun voittaneesta Norjan Tiril Eckhoffista minuutin ja 42 sekuntia.

– Olen todella iloinen, vihdoinkin napsahti ammunta ihan huippusuorituksesi. Kun on ollut niin vaikea alkukausi, niin tuntuu tosi hyvältä, että vihdoinkin pystyy ulosmittaamaan penkan puolella sen, mitä treeneissä pystyy tekemään.

– Maailmancupin pisteet ovat olleet pitkään tavoitteena, sain vihdoin niitäkin, Minkkinen iloitsi.

Flunssasta kärsinyt Kaisa Mäkäräinen sijoittui Minkkisen takana toiseksi parhaana suomalaisena 33:nneksi. Mäkäräinen ampui pystypaikalta kaksi sakkokierrosta ja jäi kärjestä minuutin ja 50 sekuntia. Mari Eder joutui kiertämään kilpailussa viisi sakkokierrosta. Sijoitus oli lopulta 75:s vajaat kolme minuuttia kärjestä.

Markku Parkkonen

Kuva: SAhL/Andrei Ivanov.

Tagged with →